De senaste dagarna

Härligt väder och utomhusaktivitet har varit de gemensamma nämnarna för de senaste dagarna. I torsdags var vi och tittade på en agilitytävling i Varberg. Vår instruktör Angelica visade med sin korthåriga collie Echo hur det ska gå till. Två felfria rundor fick de till!


Tänk som en bordercollie!

 

Det var ju glad men ganska hetsig miljö på tävlingsplatsen. Folk och hundar överallt, två banor igång samtidigt och en massa skällande i bakgrunden hela tiden. Trots detta var Milly helt lugn och satt eller låg ner bredvid oss. Det varma vädret har en viss betydelse för lugnet, men nu har vi ju haft med Milly i en väldig massa olika miljöer, så nåt resultat borde det ju också ge. Att kunna ta det piano på tävlingsplatser är ju en bra start på en eventuell karriär. :)

 

I fredags gjorde vi ett besök i djuraffären. Vi letade efter nåt fint halsband och killen som jobbar där fick sätta på Milly ett, helt utan protester. Utan att ha hittat det perfekta halsbandet for vi vidare mot en uteservering där vi fikade ihop med min syster Nina. Där vi satt var det skugga och lite blåsigt, så det var nån som gärna ville vara nära sin matte...

 

 

En riktig knähund..

 

Vi var vid en sjö och badade (doppade tassarna och lite av magen gjorde den lilla) både på fredagkvällen och i förmiddags. Idag har det varit så oootroligt varmt att man knappt orkat med nånting alls. Åtminstonde inte mitt på dan. Jag och Milly har hängt i både mina och Tonys föräldrars trädgårdar, och Milly har verkligen hängt. Hon var  lös och låg och vilade hela tiden. Förutom när nån grannhund skällde, då var hon tvungen att ta några gasellskutt över gräsmattan för att kolla vad som stog på.

Vi har även gått vår första långlinepromenad på flera månader. Det har varit flexi som gällt för Milly ett tag, seden jaktdjävulen satte klorna i henne. Vi har under tiden tränat på att inte bli helt väck och spåra som en tok om det doftar vilt, och jag har även lyckats bryta flera påbörjade rusningar efter harar och rådjur, innan flexikopplet hunnit dras ut helt. Idag gick det finfint och vi klarade oss utan ett enda ofrivilligt skutt in i skogen.

 

Ikväll var det agilityträning igen. Nu påbörjade vi framför- och bakombyten. Skitkul ju!! Framförbytena gick bra men bakombytet var svårare. Vi körde hopp - tunnel - hopp - sväng - hopp, med bytet mellan första hoppet och tunneln.  Hopp nummer två var svårt att få med, då Milly var långt före mig. Jag trodde att det inte funkade för att jag sprang för sakta (eller hon sprang för fort), men instruktören sa att hundarna ser mer än man tror bakåt, och att jag inte var tillräckligt tydlig med riktingen. Här har vi nåt att träna på! Och så får det nog bli lite mer konditions- och spurtträning för matten... :/

 

 

Utan svängen mellan de två sista hopphindren gick det bra!

 

 

Maria och lilla kortbenta Ka.

 

Hundarna var extra glada och laddade idag. Det var som att de gått och vilat hela dagen i värmen och bara laddat inför kvällen. Milly och en liten terrier lyckades smita till varandra några gånger och drog några varv runt planen tillsammans. De hade skitkul och gjorde allt för att inte bli fångade! De små hundjäklarna! :)

 

 

Duktig platsliggare.

 

När vi byggde och plockade ihop banan tränade Milly sig på platsliggning. Med en extern belöning i form av godis i rosa skålen låg hon som limmad.

En tandvisning med Ka:s matte hann vi med efter träningen också. Hur bra som helst gick det, tror inte Milly släppte mig med blicken nånting, trots "främmande" händer som klappade och pillade på hennes lilla nos. En mycket trött hund och en mycket nöjd matte går nu och lägger sig. Godnatt!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0