Tar det lugnt

Nu gör Milly inte så himla mycket om dagarna.. Veterinären sade "inget stoj och stim". Så det blir lugna aktiviteter, tex i form av att hälsa på hos folk, och korta promenader. Än så länge har energin inte kokat över allt för mycket. Hon verkar ha ett behov av att vila mer än vanligt faktiskt. Funderar på att lägga ett kort spår imorgon. Det är ju inte fysiskt krävande, men huvudet får jobba lite.
Det kan vara så att det är jag som lider mest av den uteblivna träningen och hund-joggingrundorna :).

Letar upp de bästa liggplatserna.

 

Hemma hos mina föräldrar, Millys mormor o morfar, finns katten Legolas. Milly och Legolas har en komplicerad relation som bygger på hat-kärlek. De har både respekt och ett stort intresse för varandra.

När vi hälsade på i Legolas hus förr upptäckte man ibland att Milly var försvunnen. Då kunde man hitta henne ihopkurad i ett hörn i datarummet, med Legolas sittande i dörröppningen. Han är bossen och det är en stor psykologisk kamp som utspelar sig mellan dem. Han brukar köra "onda-ögat" på lilla Milly. Då passar hon sig. Faktiskt ganska bra, då Milly alltid håller sig lugn när Legolas är i närheten.

Nu för tiden är hon inte lika skräckslagen i hans närvaro längre, utan provar då och då om det går att inbjuda till lek.

 

Försöker leka med katten Legolas.

 

 

Kolla Millys rynkade nos. Legolas hytter med näven. Det blev inte så mycket lek.

 

 

Dagens kvällspromenad. Ser ut som sommar nu!

 

 

Mitt i skogen hittade vi sittplatser och tränade "lugn paus".

 


Vilken jävla vecka!

Suuuuuck....... Varning, för nu kommer ett väldigt negativt och gnällande inlägg. Till att börja med, Milly är pigg och glad idag. Bra!

Nu: Gnället. Denna veckan har varit förj***vlig! Det började i måndags. Jag skulle in till Göteborg och träffa några ur min klass för att förbereda ett grupparbete. Jag missade det första tåget och det tåget jag väl hamnade på blev 40 minuter försenat. Framme i Göteborg var det nåt fel med spårvagnarna, så jag fick hoppa av vid fel hållplats. Då gick jag fel och hittade inte hem till klasskompisen, fick ringa och krångla och hålla på. När jag till slut hittade rätt, väldigt försenad, var de i stort sett klara. Jag träffade dem i ca 20 miuter, sen var det bara att åka hem igen. Det tar normalt ca 2 timmar att ta mig mellan min lägenhet och en plats i Göteborg. Kändes som lite slöseri med tid...

På onsdagen skulle jag och Milly ha tävlat, men då blev hon ju sjuk. I stort sett hela dan gick åt till det.

Detta leder vidare till att vi på torsdagen inte kunde vara med på avslutningen på agilitykursen. Jag tänkte att vi skulle åkt dit och tittat på åtminstonde. Istället fick vi åka ner med Milly till djursjukhuset ännu en gång.

Fredagen gick hyfsat, fick åka ner och hämta hem Milly. Det är ju alltid billigt och bra när man varit hos veterinären.

Och idag, den värsta dan av alla... Hurtig som jag var gick jag upp halv åtta, ut med Milly och åt frukost. Sen åkte jag in till Varberg och körde ett 1h o 15 min långt spinningpass, med lite efterföljande gymövningar. Ett långt träningspass med andra ord.
Efter det skulle jag hämta medicin till Milly på apoteket. Där var kortläsaren sönder så jag fick gå iväg och ta ut kontanter. Tilläggas bör att jag hade på mig träningskläder och var svettig, hade tänkt duscha hemma. Åter till apoteket. De hade inte medicinen hemma. Damen ringde till vår veterinär och frågade om det gick bra med en annan sorts medicin, det gjorde det. När hon ringde var hon borta i ca 20 min. Nu började jag bli smått irriterad, skulle om biblioteket och handla på vägen hem med.. Det här var inte tänkt från början, för då hade jag duschat på gymmet.
Efter biblioteket körde jag genom stan i min bil.. Bilen framför mig bromsar, och då märker jag att mina bromsar inte tar!! Pedalen går rätt ner i golvet! Som tur är kör jag inte på nån utan lyckas svänga in vid kanten, faktiskt precis vid en bildelsaffär. Under bilen bildas en oljepöl och det är tydligen nåt bromsrör som gått sönder.  Gubben i affären säljer dyra reservdelar till mig och jag ringer runt för att fixa hjälp. Det går inte att bogsera hem en bil utan bromsar ju..
Tony har som tur är en kompis som kör folkrace, och får låna hans bilkärra. Bara att vänta på att bilen där hemma ska bytas mot en med dragkrok, kärran och spännband ska hämtas. Det här tar en stund och vid det här laget är jag ganska hungrig! Klockan är över ett och träningspasset tömde mig på enegri för längesen.
Det finns inget vettigt matalternativ i närheten av där jag står. Hurra, jag får gå till Mc Donlads och käka! Precis det man vill efter att ha jobbat hårt för att bli av med några gram fläsk. Där sitter jag med svettiga träningskläder och är allmänt ofräsh. Jag blir surare och surare, speciellt när jag tänker på att jag bara fick hälften av studielån+bidrag denna månaden, pga att terminen snart är slut.

Till slut kommer Tony och vi får upp bilj*veln på släpet och kör hemmåt. I bilen hem kommer Tony på att jag missat att besiktiga bilen, det skulle gjorts i måndags. Så när min snälle och händige far har lagat bromsarna, så får jag ändå inte köra bilen, då det är körförbud på den! Jag får dessutom betala en ny tid när den väl ska besiktigas. En billig och bra vecka!!!
Så. Det var det jag hade att komma med på gnällfronten. Nu ska jag gå och dra nåt gammalt över mig.Hemma!

Nu har Milly kommit hem, igen. Hon sov alltså på Hallands djursjukhus i natt och idag hade de inte heller hittat nåt mer fel än "en infektion i kroppen". Vi ska ge henne febernedsättande medicin här hemma och så ska hon ta det lugnt.
Hon har varit trött hela kvällen, legat i vår säng. Min bror Björn o Hanna har varit här ikväll men Milly brydde sig inte ens om att komma o hälsa. Efter flera timmar under täcket kom hon travande och viftade på svansen mot oss. Hon travade vidare ett varv i lägenheten och sen dök hon ner i sängen igen. Hon ville väl kanske bara säga "hej hej, jag mår bra men ska vila lite till bara".
En liten kvällsrunda har hon fått nu och det räcker för idag. Tar på krafterna att må dåligt och vara utan sin matte och husse! När jag hämtade henne på djursjukhuset blev hon otroligt glad! Jag sa till sköterskan (heter det så bland djurvårdare?) att när hon blir så här glad händer det ibland att man får sig ett litet bett. Så blev det också, hon nöp mig lite i kinden, dock i all välmening :). Hon blir så glad att hon inte kan kontrollera sig. En annan gång fick jag ett  bett i hakan. Det är sånt man får ta när man har en hund som blir utom sig av glädje! :D


Milly där hon hör hemma.

 

 Tomt utan hund

Igår kväll fick vi åka ner med Milly till Hallands djursjukhus igen. Hon var pigg på morgonen men på eftermiddan blev hon mer och mer hängig och fick feber. De röntgade buk o lungor men hittade inget som inte såg bra ut. Då har det alltså inte med varken bukspottskörteln eller livmodern att göra. Hon har sovit där i natt och idag ska de leta mer efter fästingsjukdomar.
Det känns ju helt konstigt att vara hemma själv, utan Milly. Jag är ledig idag och Tony är på jobbet. Lägenheten känns helt öde. Man märker nu att man har många små vanor som man inte annars tänker på..
Tex när man lyfter på täcket på morgonen och möts av en leende, trött hund och en gäspning. Senare när man kommer ut i tv-rummet så brukar hon ligga där ihopkringlad i soffan.. När man närmar sig henne viftar svanstippen och hela kroppen börjar rycka. När man är framme vid henne och gosar så rullar hon över på rygg och sträcker benen rätt upp i luften och öppnar munnen. Då har hon blivit lite busig och det kan hända att hon bits lite grand :). Efter det är det stretching och skaka kroppen, nu är hon redo att gå morgonpromenad. Om man går på toa först så sticker hon in huvudet och frågar om jag är KLAR snart???


 

 

Efter morgonpromenaden är det hennes uppgift att väcka sin husse. Då tar hon sats ända från köket, hoppar och överraskar honom med en eller flera välriktade studsar rätt på ryggen eller i magen. Sedan gnider hon sig och slår kullerbyttor. Rätt som det är kommer hon på att det hade varit skönt att slumra lite till, och kryper ner under täcket med hussen.
Kan man se mer jäklig ut än så här? :)

 

Jag saknar vår lilla busiga, jäkliga pinschertjej!

 

 Gårdagen

Nu är vår lilla guldklimp hemma igen. Resultatet av gårdagen är svårt att säga nåt om.. Veterinären tog blodprov som visade på inflammation eller infektion i kroppen. Då Milly var inlagd i februari för bukspottskörtelinflammation trodde jag att det var samma visa den här gången också. Men det fanns inget som pekade på det tyckte vetten, då hon inte var spänd över buken. Han hittade ingen anledning att röntga. Han letade efter nån fästingsjukdom men det fanns inget som visade det heller. Inte heller verkade det ha med livmodern att göra. Så vi vet inte vad det här var!
Då hon haft hög feber hela dagen och inte ätit eller druckit stannade hon kvällen ut och fick dropp. (Medicin mot inflammation och smärtstillande också). Känns inte bra att inte få ett riktigt svar på varför det blev såhär... Man vill ju gärna veta om man gjort nåt galet eller vad orsaken är.. När jag hämtade henne senare så var hon i alla fall otroligt pigg och glad!
Medans jag väntade på att att hon skulle kvickna till så besökte jag rallylydnadstävlingen, som vi skulle varit med på.

En mycket trevlig tillställning var det här, med en massa olika hundar och folk. Banan såg mycket lockande ut och jag tror att jag o Milly hade kunnat få till det rätt bra.
I första gruppen vann en mops! Det är ju rätt coolt. Bredden på deltagande raser var stor, det var alltifrån rottweiler och schäfer till pudel, flatcoated retriver, dvärgschnauzer, spetsar och blandraser. Och så en beauceron och en pinscher! Det här var två riktigt duktiga hundar. Matten hade haft brukshundar tidigare  och för några år sedan skaffade hon pinschern. När den inte motsvarade hennes tränings-och tävlingsförhoppningar skaffade hon sig en beauceron, en fransk vallhund.
Men pinschern var bland det grymmaste jag sett, i pinscherväg. En otrolig kontakt hade de, och alla rörelser var så kontrollerade! De hade ju tävlat i lydnad upp till trean också. Nu fick jag ännu mer inspiration att träna med Milly!


Imse, från Havalidens.

 


Korv delades ut efteråt. Detta var en tik i Millys storlek, liten och nätt!Beauceronen var bara ett år och lite unghundsflamsig, men samtidigt väldigt duktig och skötsam. Den var otroligt kvick i rörelserna för sin storlek och man såg att dess högsta önskan var att vara sin matte till lags. Väldigt trevlig hund. De här två jyckarna hamnade på andra och tredje plats i grupp två.

Hundarna fick medaljer!!! Så fint!Jag och Milly gör ett nytt försök den 19 juni, även då i Falkenberg. Det bästa av allt på den här tävlingen var den avslappnade och trevliga stämningen. Jag pratade med många olika och alla var glada och trevliga. Kul att kunna tävla i ett så "vänligt" klimat.

Återbud pga sjukdom...

Fy faaan vad man kan bli deppig ibland alltså... Jag har precis lämnat återbud till rallytävlingen!
När jag lyfte på täcket imorse för att gulla med Milly såg jag direkt att hon inte var som vanligt. Hon blev inte glad att se mig utan gjorde lugnande signaler och såg allmänt dassig ut. Hon låg kvar istället för att studsa upp med mig och jag fick tjata för att få henne ut i hallen. Sakta kom hon emot mig med svansen mellan benen.. Åneeej. Tänkte jag för det här kände jag igen.
Väl ute piggnade hon till lite, men var långt ifrån så hurtig o fräck som hon brukar vara. Vi gick en kortare sväng än vanligt, hon gjorde ifrån sig och allt såg bra ut. Hemma igen var det bara ligga o vila som gällde och varken mat eller vatten lockade. Feber hade hon minsann, 40,1 grader..... Ringde till Slöinge djursjukhus direkt. Vi kom fram till att jag skulle avvakta nån timma och se om febern gav med sig. Nu vid lunchtid visade termometern samma så jag ringde igen.
Vi fick en tid och jag ska snart åka ner. Jag har mina aningar om vad det här kan handla om...
Just idag blev det såhär. När det är jättefint väder och vi skulle ju tävla ikväll =(
Tur ändå att det kom idag när jag är ledig och inte igår, då var både jag och Tony borta hela dan. Milly var ensam flera timmar med sin hundkompis Lucky, hos Tonys föräldrar.
Det är verkligen piss när ens djur blir sjuka... :(

Rallytävling imorgon

Nu är det snart dags för min och Millys första tävling i rallylydnad. Vi har trappat ner på just den träningen nu det sista. Det känns som att vi kan alla momenten och då vill jag inte slita på det så att det blir tråkigt. Körde igenom några övningar igår, med endast en repetition av varje. Lilla fröken var riktigt på hugget och det gick helt ok. Idag tänker jag köra igenom de resterande övningarna, snabbt o lätt. Sen får det vara bra.
Det ska bli spännande imorrn, 20 startande är det. En annan pinschertik ska vara med också. Oooh, tänk om vi kommer sist! :D

Milly har ju lärt sig ett nytt trick, att lägga ner huvudet på marken. Det tycker hon är jätteroligt, och ibland ålar hon sig fram med hakan i backen. Där ser jag ett nytt trick. Kryp. Det får vi ta och prova.


Söt eller?

 

Nä nu är det dags att ladda godisfickorna och ge sig ut på en runda!


MH:t avklarat

Idag gjorde vi MH med Milly. Jättekul var det, hon skötte sig bra. Hur det gick får man kika på i filmen.

Kanske skriver mer om själva testet en annan dag... Vi är en trött liten familj som varit igång hela dagen.

 


Efteråt blev det lek med dvärgpinschrar.

 

 

 

Dagen avslutades med ett kvällsdopp ihop med apportören Zelda. Milly doppade magen! Stort framsteg :) Hon kanske kan bli en badhund till slut hon också.

 

 

 

 

 

Nu: läggdags!

 


 


Svettig agilitykväll

Kvällens träningspass var både det varmaste och bästa hittills! Riktigt klibbig åskvärme hade vi. Det hindrade inte Milly från att prestera på topp!!! :)
Hon var superduper idag faktiskt.. Vi fick köra både A-hindret och hela balansen. Hon gillar verkligen att balansera och klättra (och klänga som en liten apa).

Full galopp på första försöket.

 

 

HELT orädd- hon kastar sig över!


Plockade ner balansnerfarten och tränade kontaktfält. Det går bättre för varje gång, hon tittade inte på mig (och bad om instruktioner) nånting idag vid det momentet. Fokus framåt, bra!
Slalomet gick lite knackigt, men det gör inte så mycket.. Vi har ju möjlighet att träna mer på det hemma.
Alla andra hinder gick som smort. Vi provade att släppa på lite snett framför däcket, funkade bra. Vi släppte på med ökat avstånd till platta tunneln, mitt i prick även här.

...Skålen!!!

 

Körde en kul kombination i en halvcirkel, hopp - böjd tunnel - hopp. Det fixade hon lätt, hon var så jäkla säker idag! :D

Tony var med och agerade skålvakt och fotograf. Han fick till det med bilderna!


Den här blev visserligen suddig men energin och glädjen syns ändå..

 

Som avslutning fick vi hälsa på instruktören Angelicas två collievalpar. Bingo och Pajas hette de små raringarna. De var hemskt trevliga och det tyckte Milly med. Hon uppför sig bra mot valpar och lekte snällt med dessa också. Hon lade sig på rygg och gjorde sig till.. Snälla lektanten Milly. Tony blev förtjust och hade kunnat tänka sig att ta med dem hem.

 

Milly gillade de små brorsorna.

 

 

Två mot en.. Men det var lugna lekar.

 

 

Milly lyckades fjäska till sig en godis av Angelica.


Ledig dag i Varberg

Det är härligt att få lediga dagar mitt i veckan då och då! Idag var både jag och Tony lediga så vi tog vårt lilla bihang och åkte till Varberg. Först gick vi en liten sväng på stan, över torget och på gatorna. Numera är ju Milly en världsvan hund som är van vid storstadsliv (sedan hennes besök i Göteborg), så det här var ju knappt värt att kallas miljöträning. Totally kolugn spatserade hon längs gatorna.. Ingen stress här inte!

Vi tvåbenta köpte varsin halv baguette och drog oss ner mot fästningen. Milly fick nöja sig med vatten och medan vi mumsade på räk- och kycklingröra lade hon sig ner och jobbade på brännan.


 

Sedan passade vi på att träna lite bland folk.. Det satt en del människor runtomkring och en och annan joggade eller promenerade förbi. Inte så värst mycket störning men i alla fall inte helt tomt. Lilla fröken skötte sig bra, men det var vaarmt. Inte riktigt så alert som hon brukar vara. Inte så konstigt, vem är det i sommarvärme och gassande solsken?!

 

 

"Ligg kvar" med förbipasserande hund. Hon sträckte sig fram, men låg! BRA!

- Ända tills en duva flaxade förbi, då satte hon sig. Mindre bra!

 

 

 

 

 

 

Det nyaste tricket är att lägga ner hakan i backen. Det kommer lite då och då, även om det inte alltid är det matte tänkte sig.. :)

 

 

En man och hans hund.

 

 

Vid vallgraven.

 

 

En väldigt mysig dag, som inte är slut än. Ikväll blir det agility!!!! Kan man ha en bättre ledig dag?

 

 

 

 Grill och bus

Igår kväll var det så hilma skönt väder att vi var tvungna att grilla. Hem till Tonys föräldrar bar det av. Milly hittade på lite småbus och jäklades med Lucky. Milly är en rätt jobbig "lillasyrra" tycker Lucky, men de har kul ihop också.


Hejar på farfar.

 

 

Ett bra grepp rätt över ögat på stackars Lufsan.

 

 

Avslutar med ett strypgrepp.


Pigg tjej

Nu har vi tränat.. Lite av varje blev det. Lilltjejen var taggad och på hugget, men inte riktigt så fokuserad som jag hade önskat. Tror att det är dags att börja med lite nya grejer, för vi har nött på samma saker ett tag nu. Det är svårt att finslipa moment och samtidigt få det att fortsätta vara jättekul. Kan vara läge att träna det vi kan i störande miljö lite mer...
Det härliga med Milly är att när hon är med, så går hon in för det till 110%! Då gör hon inget halvdant.
När jag kikar på filmen ser jag vilken knasig och glad hund jag har :) Det är kul när hon vill så himla mycket att det blir kortslutning och hon bara provar det ena tricket efter det andra, med en väldans fart.
Hon är väl för söt min lilla pinscherflicka!


Lite pollen på nosen.

 

Idag kom PM och startlista för rallytävlingen.. Samtidigt dök en liten känsla av nervositet upp hos mig.. Vi har tränat en hel del och hon har även funkat bra i störiga miljöer.. Men ibland är lilla fröken väldigt intresserad av annat, t.ex. nån god lukt på marken. Vi får göra vårt bästa och se det som träning inför framtiden.

Just det! Jag pallrade mig iväg på ett spinningpass ikväll. Hurtigt va!? Här kommer dagens film iaf:

Slut på träningspausen

Nu är jag äntligen färdig (så gott som) med tentaskiten! Fyy för att sitta över helgen med den :(
Det finns en här som har väntat och väntat på att matten ska bli rolig igen.. Vi har inte tränat på snart en vecka nu och det märks! Milly vaknar tidigare för varje dag, och blir mer och mer rastlös. Hon har tagit upp de gamla takterna när det gäller bus inne och att hitta på små jäkelskap.. Kan nog var så att hennes oftast lugna sätt har berott på träningen.. Nu ska vi ge oss ut och se om det finns nåt sug i hunden! Fram med skinkan och pip-musen, nu blir det träning! :)

Som om hon vore en bordercollie har hon stirrande förföljt mig i hopp om att få en uppgift...


Fint besök i Göteborg

Ända sedan jag började plugga i Göteborg i januari har jag väntat på rätt tillfälle. Idag var det äntligen läge att ta med Milly till Stora Staden för lite ordentlig miljöträning!
Vi var några ur klassen som skulle träffas hemma hos en tjej, och lilla fröken M var välkommen att följa med.
Hon fick en ordentlig morgonrunda vid halv sju i morse och sedan var det dags att påbörja färden mot stan.. Jag valde verkligen rätt dag för det var inte alls mycket folk på tåget. De flesta var väl lediga.
Tågresan var faktiskt ganska läskig tyckte Milly. Hon var absolut inte till besvär men tyckte det kändes säkrast att färdas under sätet, med svansen mellan benen. Då fick hon göra det. Vid det här laget var det redan två personer som kommit fram för att prata och undrade vad hon var för ras. Det blev fler under dagen!

Centralstationen i Göteborg är ett ställe jag funderat på hur Milly skulle reagera på. Där är alltid jättemycket folk som vimsar hit och dit, och ibland hundar. När vi steg in i byggnaden åkte svansen upp och Milly var glad igen! Likadant var det när vi gick på gatorna, att det var mycket folk och trafik spelade ingen roll. Milly var faktiskt ovanligt lugn och gick fint i koppel i stort sett hela tiden.

Sitter helt lugnt och väntar på spårvagnen.

 

Besöket hos klasskamraterna sköttes snyggt. Förutom att en papperskorg blev rotad i så uppförde sig damen väldigt bra. Lade sig och sov medans matte pratade plugg.

Efter att besöket var avklarat så var det egentligen dags att åka hem. Men när jag ändå hade Milly med mig och det verkade funka bra, så bestämde jag mig för att åka till Slottsskogen.

 

 

Vi hoppade på nästa buss. Bussarna och spårvagnarna var inte läskiga alls.

 

Nu hade det gått måånga timmar sedan Milly sist kissade.. Vi hade nämligen inte hittat nån gräsplätt än, och då går det ju inte att kissa heller! "Underbart!" Tyckte den lilla hunden det var när vi kom fram till Slottsskogen....

 

 

Äntligen gräs...

 

 

Vem kunde tro att det fanns pinnar i Göteborg!?

 

Här skötte sig Milly också väldigt bra! Lugn som en filbunke var hon trots joggare, cyklister, hundar och massvis av barn. Extra nöjd är jag med att hon fixade hundmöten utan problem, och framförallt att hon inte ens blinkade åt alla barn som stog, gick och sprang i närheten av henne. Det kan annars se väldigt kul ut ur pinscherperspektiv, när små barn springer omkring. De kan vara läskiga också, om de kommer för nära. Men idag, ingen reaktion alltså.

Jag har heller aldrig varit i Slottsskogen. Det var faktiskt riktigt fint och mysigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Här fanns djur i bur. Eller i inhängnader. Sälar, älgar, pingviner och lite annat smått och gott såg vi. Mammor och pappor lyfte upp sin små barn till räckets kant för att de skulle titta på djuren. Jag lyfte upp Milly. Hon vill väl också se! :)

 

 

Små tjejer tittar nyfiket på...

 

 

...pingviner!

 

 

Se hur hon trycker huvudet genom gallret, tills öronen tar emot! :) Sötnosen!

 

Jag är så otroligt nöjd med och stolt över min fina duktiga lilla pinschertjej idag! Hon hade inte kunnat sköta sig bättre faktiskt. Hon såg ut som en riktigt stadsbo, när vi gick mitt i centrala Göteborg. Alldeles lugn var hon. Det kanske blev så mycket intryck att hon inte orkade reagera mer, för hon var lugnare där än vad hon är hemma. Det fina vädret gjorde nog sitt till med. Hon är alltid mer harmonisk ju skönare det är ute.

 

 

Avslappnad pinscher i park.

 

Kul också att vart vi än gick möttes vi av leenden, folk som frågade saker och sa att hon var söt och fin.. Nån berömde henne för att hon var så duktig. En snubbe inne i en buss som stannade till framför oss, log och gjorde tummen upp! Haha! Som om folk aldrig sett en hund förr. Fast de flesta verkar inte ha sett en pinscher förr faktiskt. Sällan att nån vet vad det är för ras. De känner till dvärgpinscher, men (mellan)pinscher vet de inte om att den finns.

 

Tågresan hem var helt annorlunda. Det var en trött liten tjej som lade sig och sov ovanpå sätet bredvid mig.


 

 

 


Tråkig matte

Milly har haft det så tråååkigt idag. Hon har sovit nästan hela tiden. Anledningen är att matten jobbar med en hemtenta! Som tur är regnar det ute, så vi missar inget fint promenadväder. Faktum är att det passar rätt bra med tenta nu, för jag och Milly har även en liten träningspaus. I förrgår körde vi sista träningspasset och den lilla hunden bara larvade sig hela tiden. Mitt under fotgåendet började hon plocka upp pinnar och var allmänt ofokuserad. Så då tänkte jag att det är dags för en veckas paus. Nu blir det bara "vanliga" promenader och kanske nån cykeltur. Inga tricks och inga rallyövningar.
Har testat förr att ta några dagars uppehåll i träningen, när det har blivit för intensivt. Efter ett tag bönar och ber Milly om att få en uppgift! Jag räknar med att när det är dags igen, kommer hon bli eld och lågor :)

Ett litet ryck fick fröken i förmiddags, när matte hade suttit vid datorn alldeles för länge utan att bry sig om sin lilla kamrat. Det snoddes den ena grejen efter den andra, allt för att få igång matte...

Först fick den lilla pipsköldpaddan sig ett kok stryk.

 Matte, ge mig den!

 Hoppsan, tappade bollen också!?...

 

 

Husses foppatoffla är skön att gnaga på.

 

 

"Hittade" en tvättpåse...

 

 

När hon lyfte av locket och började rota i husses låda var det dags att stänga av datorn och gå ut en liten sväng.

 

 


MH på gång!

Jag blev uppringd av en dam idag som berättade att vi fått en reservplats på ett MH! Det kommer att äga rum den 23/5. Ojoj det här ska bli spännande!! Jag har en bild av hur jag tror att Milly kommer att reagera, men det kan ju gå hur som helst! Man kanske skulle skriva upp för varje moment hur man tror det kommer bli, och sedan jämföra med verkligheten.. Kanske visar sig att man inte vet vad för sorts hund man har?!

Sen kan jag också meddela att vi har en rallylydnadstävling på gång. Den 26/5 är det dags för mig och Milly att göra debut.. :) Mitt mål inför denna tävlingen är att lyckas hålla en bra kontakt... Om det blir lite småfel här och där spelar mindre roll... Men det hade kännts som en bra grund att bygga vidare på, om jag lyckas få henne att va med mig banan runt. Sen hoppas jag ju på att allt runtomkring ska fungera, att vistas på tävlingsplatsen och vara hyfsat lugn. Alltid kul att ha lite mål när man tränar!

Husse Tony är deltidsbrandman. Han och de andra brandmännen hade övning ikväll på gården nedanför vår lägenhet. Jag och Milly gick dit och sa hej. Hon hälsade på flera av gubbarna och viftade massor med den lilla svansen. Rökluktande mörka dräkter och hjälmar spelade ingen roll!Mallig liten tjej bland bokarna i Stättared.
Agilityfilm

Vi kommer missa nästa kurstillfälle, så jag och Milly åkte till stan för att träna själva idag! Först gick vi en runda på en väl traffikerad motionsslinga, i Påskbergsskogen. Där mötte vi flera olika hundar och Milly skötte sig mycket bra. Trots att en liten borderterrier gjorde utfall kunde jag hålla kontakten med henne.  Vi trippade förbi så fint utan ett endaste litet morr från fröken M.
Det brukar gå bättre att möta hundar när vi inte är på hemmaplan. I vårt egna lilla samhälle patrullerar Milly gatorna som om de vore sina.. Och det är de ju. Ibland dyker hennes absolut värsta fiende upp- samojeden! De har aldrig hälsat och samojden har aldrig gjort nåt för att medvetet reta Milly. Men den brukar komma i full fart  bredvid en cyklande matte. Det är INTE okej enligt Sheriff Milly!

Åter till träningen. Milly hade ju redan på promenaden visat att hon vaknat på rätt sida. Hon fortsatte vara duktig inne på banan också. Jag tror det blev lagom varvat med rolig träning och tråkiga pauser, hon höll ångan uppe. Vad jäkla snabb denna lilla tjejen är alltså! Jag sprang allt vad jag kunde men på några få språng är hon förbi mig..
Vi körde lite kontaktfält, med tramp på lock längst ner. Hon tittade lite mindre på mig idag, bara precis vid trampet. Det försvinner nog till slut.
Lite olika enkla kombinationer testade vi, det funkade fint.

Här kommer ett litet hopplock av dagens övningar. Musiken.... Ja jag tycker den passar till min fjantiga lilla hund ;)
Håll utkik i mitten när hon hjälper mig att lägga iordning släpet till platta tunneln..
Igår var vi på kalas hos min bror. Milly hälsade fint på alla människorna och klådde sedan upp sin "kusin" Trollet i soffan.

 

 

 

 


Tax?

Agilityträning i kväll igen. Det gick bra, inte så mycket nya påhitt sedan sist. Milly tog hindren bra, forcerade platta tunneln och träffade däcket mitt i prick varje gång. Den här gången uppsatt i ramen. Vi tränade att gå hela vägen ner på en del av balanshindret och trampa på ett lock. Lite för mycket ögonkontakt och "vad ska jag göra nu?-frågor" tyckte instruktören om Milly. Nån har ju präntat in i henne att det är bra att titta på matte, så mycket som möjligt ;)
Under passet fick jag samma fråga som igår, två gånger. "Hur gammal är hon"? Det är mest bara bus och fjanterier för hela slanten nu! När hon kom ur sitt tredje löp så tyckte vi oss märka en stor förändring. Hon var lugn nästan jämt, mogen och kändes flera år äldre. Lyssnade bra och var allmänt sansad. Nu har hon plötsligt vridit tillbaka klockan och blivit valp igen. Nåja. Det går väl över så småningom.

Kvällens bästa är nog ändå lilla frökens attityd mot människor. Vill hälsa på alla som kommer i närheten, i alla fall säga hej en liten stund. Flera olika människor har klappat henne idag, och håll fast henne! En tjej på ca 12 år fångade henne i halsbandet flera gånger, efter avklarad hoppkombination. En liten ansiktsmassage fick Milly av tjejen också. Det gjorde ingenting alls, tyckte fd snappsköldpaddan.
En kille i 20-års åldern klappade Milly när jag hade lämnat henne vid staketet. Det verkade inte störa fröken allt för mycket, men då bad jag honom ändå att inte greja med henne när hon satt uppbunden. Nån måtta får det ju va på det sociala. Behöver inte överdriva. Och lite vett får man ju ha och inte gosa med bundna hundar...
Det är i alla fall härligt att Milly är så trevlig och tolerant mot folk!

Kom att tänka på en kul grej från i söndags, på hundutställningen. Vi gick förbi en kille (ca 10 år) som låg på en filt. Han fäste blicken vid Milly och sa med nån slags längtan i rösten: "Åååå... en tax!"
VA? En tax? Vissa likheter finns men ändå är skillnaden rätt stor :)

 

 

 

När man ser det såhär så finns det inte så mycket mer likheter än färgen. Och fyra ben, en nos och en svans.

 

Detta leder vidare till när vi var på My Dog, utan hund dock. Jag och Tony strosade omkring och kikade i rasmontrarna. När vi kom till taxarna pekade han och sa: "vad är det för en slags tax?" HAHAHAHA det var den här "taxen" han såg:

 

 

 

Gissa om han har fått höra det.. :D

(Förlåt Tony, men se det som ett straff för att du "tog med dig" klickern till jobbet när jag skulle på agilityträning.. ;) )

 

 Ringträning med studs

Sån här var Milly på kvällens ring och socialträning:

 

Hon var visserligen på strålande humör, men det var svårt att få henne att låta bli att studsa fram på svansen.. Eller tassarna. Riktigt taggad var hon och hade hoppats på nåt mer actionspäckat än att sitta still och vänta på sin tur, för att sedan trava fint och stå upp. Istället för att bli uppställd på utställningsvis provade fröken en massa olika trix. Matte håller ju en godis i handen och då gäller det att visa vad man kan. Hon gjorde till och med "rulla runt", mitt framför damen som skulle föreställa domaren. Man kan ju inte annat än att skratta åt henne. Tänk om vi nån gång ställer ut henne och hon kastar sig ner och rullar runt i ringen.. Haha det hade varit kul!

Kanske skulle göra uppställningsträningen lite mindre rolig genom att INTE ha nåt godis i handen... Bra att jag kom på det först nu.

 

När det var dags för "domaren" att känna över hundarna och titta på lite tänder, funderade jag på hur vi skulle göra. Kanske köra tandvisningsträning på "vårt sätt".. Äsch tänkte jag och sa att vi provar att göra det "som vanligt". Milly kunde ju inte stå uppställd såklart, till att börja med. "Domaren" var lite extra hänsynsfull och lät Milly nosa på  hennes händer och plockade sedan upp lite godis ur fickan. Samtidigt som hon frestade Milly med godis så försökte hon ta lite på ryggen med den andra handen. Det blev ganska rörigt och slutade med att Milly slog med tassarna och gjorde lekinviter. Riktigt busig blev hon! Trots allt trams så är jag nöjd med att Milly var så glad, det var tydligen roligt med en tant som gjorde närmanden.

Domartanten frågade vid ett tillfälle hur gammal Milly är..... "Snart två" sa jag men det kändes som att jag borde svarat "tio månader". :D

 

I slutet blev det lite väntetid så jag passade på att köra lite rallylydnadsträning. Det gick faktiskt som smort! Jag lät godiset ligga i fickan och körde lite "fot" med svängar och stopp. Hon hade sån himla fin kontakt och när jag gav kommandot "ligg" så slängde hon sig verkligen ner. Armbågarna i marken direkt. Hon brukar försöka fuska med det annars..

Vi gjorde även en platsliggning, vid sidan av allt folk med hundar. Även den gick superbra! Jag tror att Milly vill ha nåt RIKTIGT att göra. Hon förstår inte poängen med att bara stå och se snygg ut. Varför vara passiv när man kan vara aktiv, liksom. Hon vill ha en rejäl uppgift! Tur är väl det för jag vill också hellre hitta på nåt "riktigt". Dock måste man ju kunna varva ner och ta det piano också.. Kanske när hon blir tre?

 

 

 

 


Fin tjej bland blommor

Det har sina fördelar att vara student. Idag behöver jag inte åka förren kl 12. Då hinner man både blogga lite snabbt och ta en härlig promenad med sin lilla bruna vän! :)
Nu är våren här på allvar! Så här ser det ut hos oss:

 

 

 

 

 

 

Kolla bara smilet på den här... Hon vet hur man blir bra på bild!

 

 
Liten pinscher i stall

Det var kallt och blåsigt idag så vi körde lite inomhusträning, i stallet. Milly brukar alltid sno morötter och lyckades även idag. Den lilla tjuvahunden!

Stulen rotfrukt smakar bäst.

 

 

 

 

Man måste vara snäll mot hästarna, de är våra vänner, försöker jag lära Milly. När hon var nyinflyttad hos oss var det ett himla skällande på hästarna i stallet. Men nu sköter hon sig faktiskt riktigt bra! Det är mest hennes mormor och morfar som inte gillar när hon busar med höet. Det är ju så gott att bita och riva i och sprida över hela golvet!

 

 

Om de springer kan man jaga dem, men när de är inne är det bäst att ligga lågt...


Hundutställning och träningsfilm

Först och främst- Besöket hos Magnus, Tonys kompis, slutade lyckligt. Ingen olycka på mattan, och.. Milly gjorde så här!!! Gulliga, rara lilla fröken!

 

 

Det här är det inte alla som får vara med om!

 

Idag har det varit massor med härlig utevistelse! Först var vi på inoffen vid Tjolöholms slott. Vi var ju inte där för att ställa ut, utan för den sociala träningen (och för att promenixa med Sara o familjen). Direkt när vi kom ut ur bilen var Milly super-hyper-aktiv och rätt så jobbig. Men när vi hade gått en liten promenad var hon mycket lugnare och bra kontaktbar. Efter en liten picknick körde jag och Milly ett lättare träningspass. Funkade bra faktiskt, trots mycket folk och hundar runt omkring.

 

 

Artzi fick fika-fnatt.

 

 

Vi träffade de två pinschrarna som var med på utställningen, och en dobermann.

 

 

Vi tog några varv mitt inne i smeten, Milly var faktiskt en riktigt redig tjej och kunde hålla kontakten med matte (godisautomaten).

 

 

Hade ro att ligga ner.

 

 

Det var underbaaart i skogen!!

 

 

Vitsippshav...

 

 

Två finfina jyckar.

 

Som avslutning på dagen så for jag och Milly till stallet och tränade lite allt möjligt i en hage. Tanken var att filma när vi kör slalom, men jag filmade övrig träning med. Kul att se hur det ser ut på lite håll! Vi avslutar med hennes favorittrick, som man ju kan göra hur mycket som helst nu när gräset är skönt... Rulla runt! :)

Och tack till Suvi som är snäll och svarar på alla mina dumma frågor om allt som rör bloggar och filmredigering osv...

 

 

 

Här är filmen på den lilla knasiga hunden: (Det vi gör efter slalom är några rallylydnadsmoment)

 

 Busigt besök

Igår bjöds det på himmelskt god mat hemma hos Frida och Johan (de med den sköna mattan). Det blev grillad lax med färskpotatis och romsås.. Det var minsann den bästa maten hittills i år!
Tidigare på kvällen körde jag och Milly ett litet träningspass i regn. Det duggade mest, men pinschrar kan ju vara ganska känsliga på den punkten.. Konstigt nog gick det bra, hon kunde både ligga och rulla runt i vått gräs. Hon måste ha glömt av att det egentligen är omöjligt.

Milly tycker det är kul att hälsa på hos Frida och Johan och brukar bli busig och jäklas med oss när vi är där.

 

Här blir matte utsatt för en attack med studsar, puttande tassar och blandade småbett.

 

 

På allmänt jäkligt humör! :)

 

 

Hussebus.

 

 

Här finns även två hund-ovana katter som är väldigt spännande! Det brukar bli glo-tävling. Milly backar oftast till slut, det är tur det.

 

 

 

 

 

 

Ibland får jag ett ryck och vill känna mig lite hurtig, så det blev hundjoggingrunda både igår och idag! Väldigt härligt att springa i lagom ljummet väder, med fågelkvitter och små gröna blad på träden.

Väl hemma igen körde vi lite slalom träning. Tre pinnar går ju som smort så jag tyckte det var dags att utöka lite. Fem pinnar sattes upp. Det gick som hejsan! Ojoj vad glada vi båda blev när det lyckades! På samma sätt som hästar kan ha ett sug på hinder så har Milly ett litet sug fram till första pinnen. Jag gick med vid sidan, utan några handtecken, bara som "stöd". Hon kastade sig faktiskt igenom! Upprepade kanske fyra gånger, sedan fick det vara bra. Ååå det ska bli så kul den dan vi ska springa en hel agilitybana!

 

Imorgon ska vi åka med Millys pinscherpojkvän Artzi och familj till Tjolöholms slott. Vi hade planerat en promenad och lite picknick. Idag upptäckte jag att det är en inofficiell utställning där imorgon. Vilken bonus!

Nu ikväll ska vi besöka en kompis till Tony. Milly har tidigare kissat på en röd lurvig matta hemma hos honom. Undrar om han får nån överraskning idag. :)

 

 


RSS 2.0