Semesterresan, del 1

Håhåjaja, nu är vi tillbaka i hemmet efter att ha tillbringat sex dagar på resande fot genom Sverige. Vi har alltså sovit i bilen och tagit oss till Smögen-Mariestad-Kumla och Skyllberg-Västerås-Gränna-Visingsö och hem igen. I lördags var det exakt ett år sedan Milly blev vår, och enligt henne gjordes hela resan för att hylla detta. Med tanke på att vi återvände till Pirön där vi först träffade henne, kan man ju nästan hålla med.

På vägen till Smögen gjorde vi under ett snabbt stopp ett intressant fynd. En kortbent och mycket rejäl hund som inte liknade nåt vi tidigare sett. Jag var ju tvungen att springa fram och fråga vad det här var för nån blandning... Kan ni gissa?


En korsning mellan rottweiler (ganska lätt gissat) och tibetansk spaniel!!!!!

 

På plats i Smögen intogs en middag på den långa bryggan nere vid havet. En kille gick förbi oss när vi satt och åt och sa till sin tjej: "Kolla, det är den där hunden i Simpsons!"

 

 

Mysigt med små stugor och bodar.

 

Ganska lik Simpsonshunden faktiskt.

 

Att sova i bilen funkade hur bra som helst. Det var ju trångt, men det är ju samtidigt mysigt. Just för att det var lite tajt om svängrummet så bäddade jag åt Milly ovanpå det ihopvikta framsätet. Första natten vaknade vi av att hon låg mellan oss, inklämd mot våra ryggar! Tydligen hade hon blivit förlamad nån gång under natten också, för det var totalt omöjligt för henne att flytta på sig. "Går inte!" sa hon och rörde inte en fena, trots vädjande som övergick i befallningar och puttande.

 

Man kunde riktigt se påsarna under ögonen på den lilla stackaren som inte sov lika skönt i bilen som hemma.

 

Lite morgonmys orkar man med ändå.

 

 

Intressant fynd nr 2: leopardsnigel, apropå ingenting.

 

Okej, på måndagen var det dags att ta sig till Kumla bk för att träffa de berömda Emma, Harry och Hilja. Här väntade agilityträning i gassande solsken. Milly och Harrys uppfödare Elli smet från jobbet och var med och kikade på träningen.

Själva övningen vi körde var helt annorlunda mot vad jag och Milly tränat på tidigare, men det gick bra ändå! Himla bra faktiskt, jag är jättenöjd med hur bra hon klarade av att tyda mina anvisningar och trots hettan körde hon på i bra tempo. Emma var en hejare på att förklara och de här timmarna var väldigt roliga och inspirerande! Tack för det Emma!

 

 

Uppvärmningspromenad med pinschrar och kelpies.

 

Här har vi lite film från träningen.. Bildkvaliteten försämrades rejält, fattar ej varför?!

 

 

Uppödare Elli försöker gosa med Milly i pauserna.

 

Tre fina efter agilityn..

 

Det börjar luta lite åt höger...

 

Efter det här svettiga passet tog jag och Tony oss till en jättemysig sjö. Badstället låg en bit ifrån vägen och här kunde Milly gå lös och snoka bäst hon ville. Bäst var tydligen ändå att var alldeles intill sin flock, så hon lade sig och solade bredvid sin husse. Efter att ha undvikit skuggan som fanns bara några meter bort tillräckligt länge, var hon nog nära att börja koka. Hon reste sig nämligen upp och gjorde nåt mycket oväntat...

 

 

Mysigt att vara nära, men snart började det osa stekt pinscher!

 

 

Då släpade hon sig bort och lade sig ner i vattnet!

 

 

Hon har aldrig gjort såhär förut!

 

Efter några timmar vid sjön återvände vi till Lilla Pirön och Elli med familj. Här bjöds det på köttfärssås och senare kvällsbad, inte dumt alls. Milly fick gå lös på gården och skötte sig fint, jagade varken katter eller hästar.

 

 

Milly spanar ut över sitt allra första hem, utan att tänja på gränserna och smita iväg :)

 

Vår lilla fröken har skött sig alldeles ypperligt under hela resan. Ibland har hon varit så lugn och beskedlig att vi knappt märkt att hon varit med. Extra bra känns det att hon faktiskt betedde sig klockrent även medans vi umgicks med Uppfödar-Elli. Man vill ju gärna få visa att man fått nån slags ordning på den lilla rackarhunden. :)

Anledningen till det goda uppförandet kan ju vara värmen och trötthet av att vara på resande fot, så att hon helt enkelt inte orkade hitta på rackartyg.. Men vi ser det hellre som att hon mognat ytterligare under resans gång.

 

Nu avslutar jag del ett med en härlig kvällsbild från sjön vi sov vid under Kumla- och Pirö-natten. Det här stället var nog det bästa av alla ställen vi sov vid. Tipset fick vi av Pirö-Mattias, vattnet var ljummet och läget helmysigt.

 

 

En riktig campinghund i en ihopfällbar stol. Hussen fick stå och kasta lite i solnedgången.

 

Just det, innan vi lämnade det här stället var vi med om nåt som fick mig att nästan drunkna av skratt. Ett ungt par med två cairnterriers dök upp för att ta sig ett dopp. Killen och den ena hunden simmade långt ut i sjön tillsammans. Jag och Tony hoppade i vattnet och när killen med hunden närmade sig land tog den sikte på Tony. Den simmade emot honom och av nån anledning började Tony simma iväg. Hunden efter och Tony simmade ut och bort så fort han kunde. Den lilla hunden var snabb och jakten pågick i säkert en minut. Mellan skratten ropade jag till Tony och frågade varför han inte bara stannade!? Inget svar. Han blev simjagad av en cairnterrier!!!! Till slut styrde Tony kosan mot hundens husse, som fick tag i den. Efteråt gav Tony förklaringen till mig att han inte visste om hunden tänkte bita eller riva honom. Hihi jag tror att Tonys armar hade varit tillräckligt långa för att hålla undan den lilla hunden!!! Hehehe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Nina

Ååååh vilken underbar semester ni har haft! Så duktig Milly var på agilityn!

He he det roligaste var nog när Tony blev simjagad! Ha ha ha ha ha :)

2010-07-16 @ 07:48:40
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Elisabeth och Dixie

Vilka fina bilder! Låter som ni haft det superbra, är lite avis. Såg filmen på agilityn, ni är ju superduktiga!!! Vad kul!

På första bilden gissade jag faktiskt på rottis-tax. Ovanligt ful blandning i alla fall, hehe.

2010-07-16 @ 09:01:57
URL: http://pinscherndixie.se
Postat av: Suvi

Hon kör ju samma doppstil som Sniffen! Det är steg ett, snart ska du se att hon sommar som en... sill!



Jag hade gissat på rottis/västgötaspets, tror jag sett en labbe/västgötemix förut, en gul labbes kropp, huvud och färg och västgötens ben. "Skitfint".

2010-07-16 @ 18:26:30
URL: http://suvi.se
Postat av: Nina

Jag tycker den lille blandrasen var fin och söt! :)

2010-07-18 @ 08:45:12
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Elisabet E

Grymma bilder Catrine, både på Milly & Tony... ;o)

2010-08-17 @ 09:53:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0