Semesterresan, del 2

Nu kommer fortsättningen på förra inlägget.
Efter Piröbesöket tog vi sikte på Västerås. Här väntade ett hotellrum med riktiga sängar och dusch... Lyx! Milly var också välkommen, men bara på vårt hotellrum. Det fanns ingenstans att sitta utomhus att äta, så vi funderade på hur vi skulle göra med Milly under tiden vi mofflade i oss kvällsbuffé. Ska vi gå och sätta henne i bilen? För vi trodde inte det skulle falla damen i smaken att bli lämnad ensam på ett helt nytt och okänt rum. Milly slocknade efter en stund på sängen så efter mycket dividerande bestämde vi oss ändå för att prova. Tony byggde upp en liten barriär framför dörren av en stol och en badrock för säkerhets skull.. Här hemma var det nämligen nån som klöste en del på ytterdörrn när det tränades ensamhet..
Nåväl, vi lämnade henne där inne en stund, och det gick hur bra som helst! Inte ett ljud hörde vi och dörren klarade sig utan en enda repa. Hon fick tre ensamma stunder totalt och tog det helt lugnt. Duktig liten pinscher!


Milly kände sig nog som hunden på bilden.

 

 

Vem är det som smyger omkring i hotellkorridorerna?

 

 

I Västerås passade vi på att träffa Suvi och Sniff. Milly och Sniff är rätt lika varandra till utseendet, samma storlek och lika knasiga öron har de. Ganska lika i ansiktet också tycker jag, men Milly är ju mer feminin.

 

 

Lika som bär?

 

Vi besökte en stor badgrop ihop med några andra pinschrar och folk. Milly fattade snabbt tycke för en liten simmande och apporterande pinschertik och var väldigt intresserad av henne hela tiden. Tyvärr var känslorna inte besvarade, utan Millys försök att bli vän med henne gav inget resultat..

 

 

Milly upptäcker en fin tjej: Busan, men blir av henne behandlad som luft.

 

 

Milly fladdrar med öronen och försöker få igång lite lek, men Busan struntar i henne.

 

 

Sniffen gillade Tony och de delade flera mysiga stunder ihop. :)

 

 

Klappa mig! säger Sniff.

 

 

Vi besökte nästa dag ett friluftsmuseum, där vi förutom att kika på djur i inhägnader också tänkte laga till lite lunch. Att koka potatis på stormkök höll på att svälta ihjäl oss alla. Gasen tog slut utan att vi märkte det och det dröjde lääänge innan vattnet började koka. Till slut, när vi var på gränsen till koma pga hunger, blev det dags att äta sill o potatis. De medverkande hundarna skötte sig fint och hade förstånd att ta det lugnt i värmen och väntan.

 

 

 

 

Hmmmm...?

 

 

Det måste se ut som att vi behandlar Milly som vårt barn...

 

Gränna var vårt sista mål, och när vi anlände letade vi direkt upp en pizzeria. Milly har nu blivit en van uteserveringshund och efter några suktande blickar på vår mat, lägger hon sig och slappnar av. Hur smidig som helst att ha med sig!

 

 

Tony är jättesugen på att börja äta.. hihi! Milly inser att det är lönlöst att försöka..

 

..och lägger sig ner och sover, mitt bland allt folk! Dessutom på betong.

 

Sista dagen tog vi båten från Gränna över till Visingsö i Vättern. Här åkte vi bland annat en timmes runda med två fjordningar och en flakvagn. Hästarna var ordentligt skodda och i fint skick, och det var en trevlig åktur. Milly tyckte att det här var ett helt normalt sätt att färdas på och slappnade av fint även i vagnen.

 

 

Lugna och fina, även när vi blev omkörda av en buss!

 

Vi spatserade runt och fotade lite vid Visingsö Slott. Vid det här laget var alla tre av oss ordentligt trötta och snart bestämde vi oss för att det var dags att påbörja färden hemåt. Lite polkagrisar inhandlades i Gränna och sedan var det bilen och riktning mot Veddige som gällde.

 

 

Visingsö Slott.

 

Slottsshund?

 

Tittut!

 

Nu är här råttfritt!

 

Sammanfattningsvis var det en mycket lyckad och härlig resa! Milly skötte sig rakt igenom så himla bra, det är vi hemskt nöjda med. En riktigt världsvan campinghund är hon nu, och jag tror att man kan säga att hon går att ha med överallt.

Då och då passade jag på att träna kontakt med henne, med olika sorters störningar i miljön runtomkring. Hennes senaste och numera favorittrick utövades förväntansfullt både här och där:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Nina

Så duktig och redig Milly har varit! Undrar varför den andra tiken behandlande henne som luft...?

He he det är roligt att ni behandlar henne som ett barn och lyfter upp henne så hon kan titta på getterna! :)

2010-07-18 @ 08:54:47
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Maria

Va trevligt och ses vid badet... ja tyvärr är ju Busan lite egen hehe.. hon gillar mest att leka med sig själv.. eller med "lillesyrran" Nova..



Men efter några träffar kan den där behandla som luft grejen släppa lite =)



Men skoj och ses alltid trevligt att träffa pinscherfolk.. =) Ni har verkligen en fin liten dam.. och så social va hon med..!!

2010-07-18 @ 13:03:50
URL: http://marialicious.bloggagratis.se
Postat av: Kajsa

Ser ut att ha varit en härlig semester Cada!

2010-07-19 @ 10:45:27
Postat av: Nina

Ha ha ha vad jag skrattade när jag såg bilden på Tony med sin pizza!!!

Vilken min, fy faaan vad han ser sugen ut på pizza och så är det en unge i bakgrunden som också sneglar på hans pizza! Ha ha ha ha :)

2010-07-24 @ 08:55:36
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Catrine o Milly

Hehe ja Nina, där fick jag fångat ett fint ögonblick! Alla på bilden är väldigt pizzasugna!! Kul att ungen tittar fram genom ett fönster i bakgrunden.. Minerna är klockrena :)

2010-07-25 @ 14:14:03
URL: http://pinschernmilly.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0