Milly den gästvänliga

Igår kväll hade vi besök av Adrian, en kompis till Tony. Vi påminnde som vanligt att man inte får busa eller greja med Milly (hon har tidigare varit ganska vaktig här hemma). Men hon fick lov att gå fram och hälsa, när han satt sig i soffan. Då kryper den lilla raringen upp i hans knä och trycker pannan emot honom och han får klappa henne! Hon står där en stund och gnosar sig, mysigt!

Puss och kram!


Senare på kvällen gör hon om samma procedur, men då verkar det övergå till nåt slags dominansbeteende... Hon klättrar högre och högre upp på honom, vid ett tillfälle har hon sitt ansikte väldigt nära hans, samtidigt som hon viftar på svansen och gör snälla öron och go-min. Ser det ut som iaf, men frågan är om hon är 100%-igt go...?


Nu börjar det bli lite närgånget..



Nu tycker jag att hon är farligt nära att trampa över en trevlighets-gräns.. När hon därefter klättrar upp och sätter sig på hans axel (!!!) så var det dags för henne att gå därifrån. Visserligen var hon glad hela tiden men nu var det slutgosat med gästerna... Första gosstunden kändes helt ok och vi blev så glada över att hon var så gästvänlig. Men när det mer och mer övergick i nån slags dominansuppvisning så fick vi påminna oss om att hon inte bör tillåtas för mycket kontakt med andra människor i vårt hem. Hon uppför sig inte riktigt trevligt alla gånger.. Hon har tidigare kört stirra-folk-som-sitter-i-soffan-djupt-i-ögonen-med-grymminen-och-se-vem-som-bangar-metoden. Då på en tjejkompis till mig som inte uppskattade det.


Inleder operation trycka-ner-gästen-och-sätta-sig-på-hans-axel...


Milly är underbar mot mig och Tony, och resten av närmsta familjen. Men med andra människor kan man inte riktigt låta henne agera som hon vill. Hon tar gärna chansen att testa vad de går för, så det gäller att alltid kontrollera såna situationer. Det var längesen hon gjorde såhär, som egentligen inte var så mycket, det beror på hur man tolkar det. Men vi tar hellre det säkra före det osäkra. Hemma hos oss är det bara vi som får gosa med henne. Den lilla näbbgäddan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0