Fin hösthelg

Det är så skönt när det är frisk luft ute! Solen skiner och värmer litegrand, men man blir inte genomsvettig av att bara stå upp, som för en månad sen. Denna helgen har varit som gjord för att vistas utomhus (som om man nånsin är inomhus med en pinscher...)!
I lördags åkte vi in till Varberg för att träna med störning och bara ta det lugnt bland folk. Nere vid fästningen visade det sig vara cykeltävling så det var ganska mycket ståhej överallt.
En gubbe ropade och rusade ifatt oss och var nyfiken på Milly. Han funderade på att skaffa hund och tyckte Milly såg fin och lagom ut. Han frågade vilken ras det var och om "de är bra?"
Vad svarar man på det? Jag tänkte en stund.
Nja... sa jag. Det är en ganska krävande ras som jag tycker att man behöver arbeta med. De kan vara ganska skarpa, och är som du ser inte så noga med att hälsa på främmande. Vilket kan vara skönt! Men de är himla roliga o pigga o glada!

Det är inte lätt att ge en bra bild av hurdan en pinscher är, till någon som vill ha ett svar på bara några meningar. Jag tror inte att det går att förklara hur de är, det måste nog upplevas. Både det positiva och det negativa!

Vi fick i alla fall tränat både det ena och det andra i folkvimlet. Mycket fokusträning, att bara kunna sitta och titta på matte är inte alltid lätt! Milly var duktig och uppskattade ett träningspass.

"Ligg på sidan"

 

Efteråt hälsade vi på kusin Trollet. Båda hundarna hade varit och tränat, och delade nu kudde under en tupplur. Förr var det  endast bus, lek, bus, jäkelskap, bus och röj som gällde när de här jämnåriga slynglarna träffades. En gång när vi lät dem hållas för att se hur länge de orkade, lekte de i en timma i vår säng. Sedan tog de en kort paus för att strax fortsätta hålligånget.

 

Söta och rara.

 

Och idag har den lilla famlijen varit och paddlat kanot! Jättebra gick det! Superduper väder, ingen vind och en glad hund i kanoten. Hon var fräck och hängde sig över kanten och drack sjövatten i farten. Mot slutet blev hon nog lite uttråkad och kanske lite frusen. Hon skulle iaf upp och mysa i våra knän hela tiden. Inte så lätt att paddla med Milly i knät!

 

Spanar ut över sjön.

 

Tog sig en tupplur!

 

Vi gick i land och åt lunch. Milly kände på vattnet.

 

Gosade sedan med husse, trycka panna emot är mysigt.

 

Knasiga myshund!

 

Färden fortsätter. Milly relaxar.

 

Tony fick paddla med en pinscher i knät. Ligga i knät skulle hon göra!

 

Matte fick också den äran. Att det var trångt och risk att falla överbord hade ingen betydelse.

 

Saknar ord..

 

Fina!

 

 







Kommentarer
Postat av: Anonym

VA??? Har inte Husse på sig någon flytväst??? Det har ju Matte & Milly!!! Husse kanske tänker... ~~~Rädda kvinnor & barn/hundar först~~~ & Husse som jobbar inom räddningstjänsten...

2010-09-06 @ 19:22:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0