Hoppfullt

En helg som denna ger hopp om framtiden ;) Vi har varit ute massor och tränat, och det har gått så bra och varit så roligt!

Igår var vi i Åkulla och tränade sök. Vi var sex hundar som körde två omgångar var.. Med en fikapaus på mitten så blev det verkligen en heldagsutflykt! Jag och Milly körde flying den här gången med. Första omgången gick det riktigt äckligt bra, och jag undrade vad det var för en superhund jag hade!? Självklart låg kameran i bilen då, men ni får tro mig ;) Andra omgången blev det lite knas här och där... Det är rätt svårt faktiskt att som förare se till att det blir en helt rak linje mellan mig och figgarna, och att linjen dessutom är väl framkomlig. Står det buskar eller ris i vägen väljer ju hunden en annan väg såklart, och då är den raka linjen bruten. Förhoppningsvis kommer man inte behöva vara lika petig med att hitta en spring-korridor längre fram, när Milly är mer inkörd på detta sätt att arbeta.

Christina förbereder Håkan för att testa flying. Han briljerade!

 

Bästa kelpien Nemi och matte Louise var med. Louise är utbildad canis-instruktör och hade många bra tips att dela med sig av!

 

Under en vindövning gömde sig Anna i Varggropen.

 

Sedan vi hade vår första träning med nya sökgruppen har vi hållt igång varje vecka. Vi är ca 12 st som brukar vara med, några oftare och några lite mer sällan. Det är iaf ett himla gott gäng, och trots olika mål och syften med träningen har vi alltid kul ihop. Smarta Anna skapade en studiegrupp åt oss, så nu har vi dessutom tjänat ihop 920 kr på att vara ute i skogen och ha roligt! Helt otroligt va, de pengarna kommer troligtvis gå till att hyra in en instruktör.

 

Inte nog med att vi har en superbra sökgrupp, jag och Milly har genom den även fått nya träningskompisar att hänga på klubben med. Idag träffades vi och körde lite blandade övningar. Jag och Milly gjorde några rullmarkeringsövningar, några budföringar (se filmen längre ner), lite fritt följ och avslutade med apporteringsträning. Det gick så jäkla bra! Hon var jätteglad och taggad, OCH lydig! Hur ofta får man den kombinationen?

 

 

Det blir snabbt ett helt bord fyllt av leksaker, godis, koner mm.

 

Man kände sig till en början inte helt övertygad om att träningen skulle bli toppen när man såg lillråttan sitta och skaka så här... Men skenet kan bedra!

 

Anna och Salsa i baklängeskedjad markeringsträning. För att få springa till figgen och belöningen krävs det att man plockar upp lösrullen/tuggrepet.

 

Vi behöver inte lägga någon tid på att tagga upp våra hundar.. De har energi så det räcker ;)

 

Vad vi däremot har lagt tid på är att hitta bra belöningar. Pernilla har alltid en riktig belöningsbuffé med sig, och här får Eroth smaka på skinkosten.

 

Enligt Salsa (och antagligen alla andra hundar också) är självbelöning den bästa belöningen. Anna kommer tillbaka med Salsa och benknotan, som blev stulen från Eroth.

 

Vi har fått datorn omformaterad. Därmed finns det inte längre varken videoredigeringsprogram eller ljud(!). Så de här filmklippen har jag lagt ut på youtube helt "råa". Kan hända att det förekommer tramsigt tjo och tjim som annars kunde dolts med musik :)



Vi kör budföring. Milly gillar att springa och har lite bråttom iväg från Anna, men vi gör vårt bästa för att få ordning på det.. Tanken är ju att Milly ska vänta på kommandot.


Nu går det bättre. Anna belönar, reser upp sig som om hon vore färdig, men fortsätter sedan att belöna. Det är ju iaf kul att se Millys energi :)




Inte helt lätt att koncentrera sig när man är omgiven av två knasiga tjejer... Milly vet dock vad hon ska göra och det här kan man ju utveckla massor. Kul att träna så här iaf :)

 

 

Milly hälsade helt frivilligt på hos Anna i bilen. Söta lilla knashund!

 

Som om det inte vore nog nu, så har jag en sak till att berätta: På vägen hem från klubben mötte jag och Milly ett äldre par som började fråga om ras, ålder osv på "den fina hunden". Jag pratade med dem lite och de verkade vettiga. Då tog jag tillfället i akt och tränade handtarget med dem! De fick några snabba instruktioner och lovade att inte försöka klappa Milly när hon kom fram. Lilla råttan duttade så fint med nosen mot deras händer! De kunde låta bli henne och allt gick bra, nu har hon testat sitt nya trick på helt okända människor också. Fortsättning följer.

 


Kommentarer
Postat av: Nina

Vad roligt att allt går så bra nu! Så duktig Milly är på budföringen och fritt följ med störning! En ren fröjd att se! :)

2011-12-18 @ 17:20:19
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Anna med Salsa

Åh, jag som nästan helt hade lyckats förtränga Salsas stöld ... Sökgruppen har verkligen gett så mycket på alla sätt och vis. Tack för att du drog igång den!

2011-12-18 @ 18:33:25
URL: http://medaptitpalivet.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Jag instämmer med Anna om sökgruppen, väldigt roligt och givande på många sätt :)Vad gäller "benstölden" är det väl inget mot herr pratglad på film, hihi :)

2011-12-19 @ 16:40:00
URL: http://franforstastund.blogg.se/
Postat av: pinnenaffe

Ha en god jul och ett bra 2012

2011-12-21 @ 12:58:06
URL: http://pinnenaffe.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0