Suck

Jag hade tänkt berätta om hur duktig Milly var på dagens sökträning, men istället bemöter jag en kommentar:

Ännu en som kommenterar annonymt (ja, jag anser att det är anonymt när man inte lämnar mejladress eller hemsida) och har åsikter, på inlägget som handlar om hundvakt ("Hundvakt sökes till bitsk och opålitlig hund").


Postat av: Leo

Hamnade på denna blogg av en slump. Har bara läst detta inlägg så vet inte eran hunds bakgrund. Men du räknar upp flera problem ni har med hunden, och söker alltså en hundvakt som helst ska finna sig och ignorera dessa problem? Är det inte istället dags att ta itu med problemen och skaffa hjälp. "får inte ge henne ben som de sen tar tillbaka". Det är ganska så lämpligt att man SKA kuna ta ben ifrån en hund.



Tack för de goda råden.. Kan man verkligen tro att vi levt med de här problemen i snart tre år UTAN att ta itu med dem och skaffa hjälp?? Kan man verkligen få uppfattningen av att vi struntar i allt och låter vår hund leva rövare precis som hon själv vill? Är det inte dags att alla andra som har en mentalt ostabil pinscher också tar itu med sina problem, och skaffar hjälp!?

Du kanske har några bra råd på EXAKT hur du tycker att vi ska göra med vår hund, Leo? Finns det nån mer hjälp att få, nåt nytt sätt att hantera en osäker hund på som vi missat, men som löser alla problem, så tar vi gärna emot förslag! Hade varit kul att höra hur du själv skulle behandla en hund som Milly? Och varför är det "ganska så lämpligt att man SKA kuna ta ben ifrån en hund"? För att visa vem som bestämmer?


Och nej, vi söker inte en hundvakt som ska finna sig i och ignorera dessa problem. Skulle vi överlämna vår hund till någon, så är det till en person som kan se till att dåliga situationer inte uppstår, och därmed inte heller  förvärrar problemen. Det skulle vara en person som inte heller skulle förstöra det lilla förtroendet för människor som finns, genom att tex trycka ner, slå eller på annat sätt straffa ett beteende som uppstår pga av osäkerhet.. 

Även om du inte har några fler bra råd att ge Leo, så har jag ett till dig: Läs mer än ett enda blogginlägg innan du kritiserar någon!



Kommentarer
Postat av: Karin, Nanny & Ruh

Jag önskar mig ett inlägg om hur duktig Milly var på sökträningen och så iggnorerar vi Leo som uppenbarligen inte har koll på vilket bra jobb ni gör med Milly!

2011-12-08 @ 15:36:21
URL: http://ruhbjornen.wordpress.com
Postat av: Anna med Salsa

Jag får väl kompensera och berätta hur duktig Milly var idag. Det är så kul att sitta som figurant och hon kommer flygande fram mot en som ett rådjur. Det gäller att inte vara för långsam med godiset bara :-)



Råd och tips är bra, men det är alltid upp till ägaren att bestämma hur man vill att sin hund ska tränas och hanteras och jag förstår inte hur man kan hålla det emot någon som klart går ut och säger att så här funkar min hund, det här kan hända och så här vill jag att det ska hanteras. Kan man inte ställa upp på det, nej då ska/kan man nog inte vara hundvakt åt den hunden. Sak samma sen egentligen vad det handlar om. Det är svårare att hitta hundvakt om man har en hund som har särskilda behov. Men man har faktiskt rätt att tycka att det är besvärligt och jobbigt och skriva av sig i en blogg är väl ett utmärkt sätt att hantera det!

2011-12-08 @ 16:05:44
URL: http://medaptitpalivet.blogspot.com
Postat av: Marie

Hej, bryr dig inte om denna Leo, som tycks tro att han kan allt och det är lätt för människor att ha åsikter och säga att man ska göra si och så, när de själva inte lever i den situationen, eller att man ska ta itu med problemen, det är ju självklart att ni har gjort det, om man läser din blogg, så kan man läsa hur mycket tid ni lägger ner på att få Milly trygg och säker, och som jag skrivit tidigare så tycker jag att du är en duktig matte som kämpar och kämpar, vissa skulle bara ge upp och omplacera hunden,tycker du är en riktig kämpe och vet hur det är ,har ju tidigare skrivit om våran terrier, som är osäker, men ej aggressiv i vissa situationer och hon måste få tid på sig att lära känna både andra hundar och människor, Du är en kämpe....Kram Marie

2011-12-08 @ 16:51:32
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com
Postat av: Suvi

Man får ha överseende med folk som inte har nån impulskontroll. De är lite som osäkra pinschrar som agerar först och tänker efter sen, när skadan redan är gjord. Leo är helt enkelt dåligt socialiserad. ;)

2011-12-08 @ 22:39:27
URL: http://suvi.se
Postat av: Pernilla Werner

Jag har följt din blogg ett tag kom in på den då vi letar hund o har blivit intresserad av just pinscher. Har själv haft en Rottweiler som uppvisat vissa av Millys mindre angenäma sidor och jag blev ganska upprörd över att denne Leos kommentar utan att ha läst hela bloggen och fått sig en helhets bild av er gaahh världen är full av jagvetbästomhundar människor!!! Kämpa på men bara så länge du o din sambo orkar vet hur ni har det!!!

2011-12-09 @ 14:32:10
Postat av: Lisa

Även fast jag haft hund många år tog det ett bra tag tills jag förstod "bit-pinscher" problemet. Det du beskriver är inte att en "normalt" stabil hund blir trängd och till slut biter. De är snabba som vesslor och har även lika snabba signaler (om de finns).



Man kan ha turen att själv ha haft en självuppfostrande hund och därmed inte ha någon som helst erfarenhet av hundars beteenden eller reaktioner.



Tanken är nog god, "ta hjälp" med sen blir man sjukt less på att höra det när man lever med problemet daglien och sliter sitt hår, läser, söker information för att få vardagen att fungera.



Kanske har Milly lärt er vad ni egentligen skulle behövt ett helt gäng hundar för att att normalt få uppleva. Extremt jobbigt men lärorikt.



Oavsett, ni gör ett grymt bra jobb!!



2011-12-11 @ 17:06:59
URL: http://herrera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0