Ögat och tävling

Igår upptäckte vi att Millys ena öga var lite varigt och rinnigt. Såg inte rött ut i slemhinnorna och hon verkade inte särskilt besvärad. Idag såg det värre ut :(

Rött, irriterat och rinnigt...

 

Svullet :(

 

I lördags på agilityuppvisningen lyckades Milly sparka en stor mängd sand upp i sitt eget ansikte, och in i ögonen... Troligtvis den lilla detaljen som ligger bakom detta. Tur i oturen att jag är hemma idag och kunde gå till veterinären. De sköljde och färgade med "sånt där grönt" för att se om det fanns någon skada. Som tur var visade sig ögat vara orepat och lite ögonsalva ska göra det bra.

 

Milly är inte alltför förtjust i att gå till veterinären. Hon skötte sig dock bra, trots att vetten hade sitt ansikte väldigt nära hennes, och såklart var tvungen att stirra henne i ögat. Jag höll en hand i halsbandet och en runt nosen för säkerhets skull...

Sedan fick han bjuda henne på vår medhavda salamiost på tub, och då var han rätt okej ändå. :)

 

 

En annan liten grej... Hoppas att ögat blir bra fort för... på söndag ska vi tävla! Jag kom med i efterhand på ännu en lydnadstävling (vi hade ju eg den 27/5 som debutdatum), den här i Ullared. Så nu är det allstå inte många dagar kvar till första gången i lydnadsklass 1.

 

Momenten då? Hmm, vissa saker har på nåt jäkligt dumt sätt utvecklats lite bakåt, precis nu innan tävling. Tex så har hon halvt rest sig i platsliggningen!? Aldrig gjort förr! Hon reser sig ibland ur sin sittande position i tandvisningen också!? Ger kanske inte avdrag, men jag vill att det momentet ska fungera på ett säkert sätt. Fastlimmad i backen och fokus på mig ger belöning. Kanske läge att bryta ner det i småbitar tillfälligt igen, och belöna för att hon sitter still och tittar på mig när någon kommer fram..

 

Inkallningen, hoppet och ställandet är dock våra (förhoppningsvis) säkra kort. Hoppet har aldrig gått annat än svinbra och inkallningen är så energifylld att det blir svårt att göra bättre.

Läggandet, apporten och linförigheten funkar bra. Hoppas det gör det på söndag med.


Kommentarer
Postat av: Nina

Vad bra att ögat inte var skadat i alla fall! Hoppas hon blir bra till på söndag :)

2011-05-19 @ 20:48:51
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Anna o hundarna

Vi håller tummarna så de blånar och hoppas på en snar och nöjd rapport! Puss på Milly och lyckospark till dig!

2011-05-19 @ 22:45:12
URL: http://pelleskop.webblogg.se/
Postat av: Gerd Marit

God bedring til Milly - og lykke til på lydighetsbanen!

2011-05-20 @ 08:57:09
URL: http://www.corasblogg.blogspot.com
Postat av: Caroline m. Leszlo

lilla pluttan...håller tummarna för att ögat blir friskt och såklart kommer det gå toppen på tävlingen :D

2011-05-20 @ 19:15:26
URL: http://copperglow.webs.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0