Fullt upp

Det är fullt upp med relativt tråkiga saker just nu.. Skolan tar all kraft! Vi har tentor i norska och danska språket och svensk språkhistoria.. Visst låter det spännande!? Heldagar varje dag så långt ögat kan nå. Man är helt slut när man kommer hem efter att ha haft föreläsningar från morgon till kväll - på danska! Jag är rätt nöjd med att bara ha en liten hund som gärna myser i soffan just nu...

Vi går rejäla promenader men träningen har stannat av lite.. Är svårt när det är mörkt på kvällarna. Faktumet att Milly är lite nervig av sig i mörkret hjälper ju inte till. Mörkrädd? Ser hon dåligt kanske? Hur testar man synen på en hund...?
Igår hann vi dock till klubben medans det var ljust, och det uppskattades. Vi tränade lite på tvåans moment och Milly var helt GAAALEN!!! Superglad och superknasig, pinscherrycken avlöste varandra. Avslutningen på agilitybanan satte verkligen guldkant på hennes (och min) eftermiddag :)

Tänkte nämna varför inte kelpien Nemi synts till i bloggen på länge.. Det funkade inte jättebra med damerna tillsammans.. Nemi var väldigt noga med sitt eget space, och ville inte att Milly skulle nosa på henne. Milly var ganska noga med att bevaka sin soffa och vår säng. Båda gick egentligen omkring och vaktade på varandra, vi fick passa så att ingen av dem surnade till här inne. På en promenad när båda var lösa så rök de ihop ändå. Vet egentligen inte vad som hände. de sprang omkring och verkade galda, och plötsligt smällde det till. Antagligen hade de gått och byggt upp en spänning mellan sig ett tag, som nu behövde släppas på.
Milly blev iaf väldigt rädd efter att ha fått sig en rätt rejäl omgång. Så rädd att hon försökte springa hem från promenaden och ville sen inte vara i samma rum som Nemi. Då fick Nemi åka hem. Dessutom var Milly livrädd att nån annan hund skulle komma nära. I ca en vecka efteråt gjorde hon väldiga utfall mot alla hundar som närmade sig. Vi tycker så klart inte att det är värt att Milly ska må dåligt av att jag ville ha en lånehund. Jag gillade verkligen Nemi supermycket på alla sätt, men Millys välbefinnande är ju självklart viktigast.

Sista promenaden ihop, tio minuter efter den här bilden togs slogs de :/

 

Till sist lite lästips. Alla inom pinschervärlden vet väl vilka Suvi och Sniff är/var. Sniff finns inte längre kvar, men här finns historien om honom, och andra texter om att ha en pinscher med problem: Klicka härKommentarer
Postat av: Pinnenaffe

Du är inte ensam om att ha fullt upp och komma hem när mörkret har fallit.

Affe är precis tvärtemot Milly, han passar på att ta ut svängarna när det är mörkt, så vi kör med pannlampa och reflexväst, så man har koll på honom :)

2011-11-10 @ 13:50:44
URL: http://pinnenaffe.wordpress.com
Postat av: Eva & Tova

Hör av dig om du vill träffas för en långprommis!!

Kram å kämpa på med pluggandet!

2011-11-11 @ 09:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0