Vår nya sökgrupp

Jag och Milly har ju tränat sök i ungefär ett år. Vi har haft vissa perioder när vi inte tränat, tex i vintras när det var väldigt kallt och jobbigt för en pinscher att vara ute. Och i somras, när hon varit (är) halt. Men nu har jag ju Nemi att träna med också, och har testat henne med lite nybörjarövningar i söket. Det verkar ju kunna bli bra.

Min ursprungliga sökgrupp består av hårdhudade bruksmänniskor med stora håriga brukshundar. Träning på lördagar, vilket innebär att det då och då blir inställt, när folk är på tävling och annat. Just de här träningarna verkar dessutom på nåt mystiskt sätt förekomma mer och mer sällan. Anledningen till detta kommer i nästa blogginlägg.

Hur som helst vill jag träna MER sök än vad som blir av nu, så jag drog helt enkelt igång en sökgrupp till!

Den här nya gruppen består av "vanliga" människor med alla möjliga slags olika hundar. De flesta av oss är ganska nya på just sökträning. Men vi är glada, taggade och villiga att lära oss!

Vi hade vår första träning igår, och det gick jättebra. Var och en bestämde själva hur man ville ha det med figgar och belöningar när ens egen hund var på stigen. Väldigt individanpassat och bra :) Jag trodde att det skulle ta hela kvällen att köra igenom åtta hundar, som vi var. Men eftersom alla gjorde hyfsat enkla hittaövningar drog det inte ut på tiden särskilt mycket alls. Vi försökte avbryta medan det gick bra och innan hundarna blev för trötta. På det sättet hann vi t.o.m låta varje hund få komma ut och köra två omgångar var.

Angelica och Bingo redo att börja jobba.

 

Milly har hittat Susanne bakom en rotvälta.

 

Var har figgarna gömt sig? Per-Uno visar Pia.

 

Nala tar sig ett dopp i en vattenpöl, sen kan hon fortsätta arbeta :)

 

Tonys mamma Maggan och Lucky. Lucky är väldigt osäker på människor, men övervann sin rädsla och tyckte att det var roligt att springa ut i skogen och äta godis hos främmande människor! Toppen!

 

Självklart var Linda och Ice med!

 

Susanne och pumin Sala hade tränat förr.

 

Lilla lagotton Salsa var inte gammal, men kastade sig helt ohämmat i full fart ut till figgarna.

 

Milly får lite stretching som avslutning. Svårt att ligga still och slappna av dock, kan ju finnas figgar kvar i skogen!

 

Det här känns lovande, hoppas på en bra fortsättning med nya gänget.. :)

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Hittade din blogg. Ja, vi hade ju verkligen en jättelyckad eftermiddag med sökträning. Det känns som att det kan bli hur bra som helst. Tack för att du dragit igång det här! Tråkigt med din andra grupp bara.

2011-09-10 @ 18:44:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0