Om pinschern

Får väl se om det är någon som fortfarande tittar in här..
Idag publiceras en kort film på nätet som några underbara tjejer har gjort tillsammans. Jag var från början också delaktig i det här projektet. Men när det gick som det gick för oss så fanns det inga krafter kvar, eller vilja, att kämpa och slåss för pinschern som ras. Jag valde på ett, kanske egoistiskt, sätt den lätta vägen ut, den som kunde bespara mig ytterligare smärta och tårar. Jag gav upp om rasen och alla som föder upp den, och vänder mig nu åt annat håll. Hoppas på bättre lycka i en annan ras.

Men som tur är finns det de som kämpar vidare för att kunna rädda pinscherns mentalitet. Det här står skrivet om filmen:

Vad som är en problemhund är subjektivt. Någon tycker det är helt naturligt att en hund visar resursförsvar eller värnar om sin integritet, andra tolererar varken morrningar eller att hunden visar tänderna.

De av oss som tvingats avliva våra pinschrar pga problem med mentaliteten menar att det är ett problem hos rasen, där många individer visar alltför stor rädsla och stress och att det inte är acceptabelt att hunden tar till tänderna, vare sig man kallar det nafs eller bett.

Hundarna som avlivats har bitit när de känt sig trängda, men också helt oprovocerat där det inte funnits förmildrande omständigheter. En hund som ska leva i dagens samhälle har andra krav på sig än gårdshunden, vars uppgift det är att hålla inkräktare på avstånd.

Om du som ser detta är fundersam över din pinschers mentalitet och vill ha någon att prata med är du välkommen att kontakta oss på [email protected].

Vi som står bakom videon har inte för avsikt att hänga ut enskilda uppfödare, då det är vår åsikt att problemen finns överallt och att vi gemensamt måste agera för vår underbara ras!


Emma med Harry
Suvi med Sniff
Sofia med Aquiro
Jossan med Chiara
Susanne med Kougar och Lystra
Therese med Balder
Anna med Hewson
Anette med Egon
Jenni med Loke

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag hoppas verkligen att den risk man tar genom att sticka ut hakan på det här sättet, kan leda till något gott. Förhoppningsvis förstår alla att den inte handlar om att peka ut någon, då problemet verkar finnas i de flesta linjer, och hos alla uppfödare. Det är ju därför hundarna i filmen endast kallas sitt tilltalsnamn, inte kennelnamnet. Jag hoppas att MÅNGA blivande valpköpare får veta vad som KAN gå fel när man köper en pinscher. Att få märka själv att ens hund biter, och att många andra pinschrar agerat på precis samma sätt är en mardröm som jag inte önskar någon.

Här är filmen. Alla hundarna ni ser i den är döda nu, citaten är tagna ur ägarnas bloggtexter. Klicka upp den i helskärmsläge så ser ni texterna bättre:


Kommentarer
Postat av: Suvi

Tack för att du sprider detta!

(Texten har uppdaterats, ändra den gärna för att undvika missförstånd.)

2012-02-11 @ 11:44:54
URL: http://suvi.se
Postat av: Anna med Salsa

Verkligen sorgligt! Hoppas filmen får den reaktion som de/ni önskat.

2012-02-11 @ 12:22:04
URL: http://medaptitpalivet.blogspot.com
Postat av: Gerd Marit

Hei Catrin. Jeg har sett filmen og sett at dere er flere som har lagt den ut på Facebook i dag. En film til ettertanke og jeg synes ikke den er støtende på noe sett - mer opplysende. Ikke slik info du får via de offisielle Pinscher sidene. Samtidig er det mange med Pinschere som ikke opplever dette - derfor viktig at dere inbyr til diskusjon om hvilke signaler interesenter skal være på vakt for. FOr Pinschere kan også være "som vanlige hundwer" - hva nå det er .... Lykke til med deres nye hundeliv - og så lenge du holder liv i "milly-bloggen" skal jeg følge med - og jeg kommer også til å følge med dere over i ny hundeverden :)

2012-02-11 @ 20:45:27
URL: http://corasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0