Första agilityträningen

Idag började äntligen vår agilitykurs! Vi har testat något enstaka hinder på egen hand tidigare, och Milly verkade tycka det var görskoj! Det tyckte hon att det var idag med. Vi fick börja med teori och sedan ta en liten promenad för att hundarna skulle få spana in varann. Sedan var det dags att prova hopphinder och tunneln. "Lätt som en plätt, hit med nåt svårare!" tyckte Milly (och jag med). Men det fick vänta till nästa gång.

"Kom igeeen... Min tur!"

Milly blev mer och mer taggad och var inte riktigt lika klockren som igår. Fick t.o.m några idiotryck och bara skällde som en toka rätt ut. "Vi kom ju inte hit för att stå och vänta!"
När vi väl fick köra hoppet och tunneln gick det minsann undan. Full gas är det som gäller. Och det borde ju vara lovande?!
De övriga deltagarna var till största del små hundar. Milly lyckades mobba en liten cavalier/cocker spanielblandning. Milly har två andra cavalierkompisar (de två är nog tveksamma till benämningen kompis) och har märkt att denna snälla, väna typ av hund inte kan mäta sig med henne i attitydväg. De går lätt att skrämma med hårdhänta lekinviter, några bestämda slag med framtassarna räcker för att de ska be om nåd. Fräcka fröken leker bättre med något kaxigare hundar.

Imorgon blir det vilodag, för hela helgen kommer att vigas åt rallylydnadsträning. Med våren kom många hundaktiviteter. På en gång!


Kommentarer
Postat av: Lena och Zelda

Hej kul att läsa om milly :)

2010-04-09 @ 12:05:17
URL: http://ligistenzelda.zoomin.se
Postat av: Catrine o Milly

Kul att du tittade in! :)

2010-04-09 @ 15:59:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0