Mera agility

Idag fick jag med mig den duktiga pinschern! För varje kurstillfälle blir hon lugnare och lugnare. Fortfarande pigg på hindren, men inte lika hyperaktiv mellan uppgifterna.
Vi fick köra lite enkla kombinationer, tre hopp på raken och hopp - tunnel. Detta fixade både Milly och Sacko (som vi hängde med idag igen) galant!




Slalomet har vi tränat en liten stund nästan varje dag under veckan, och det har gett resultat. Det känns som att hon är rätt säker på vad hon ska göra. Platta tunneln introducerades, utan problem. Milly var nästan lika tuff som Sacko, som bara plöjde sig fram utan att tveka :). Jag antar att allt krypande under täcket gett lilla fröken vana av att röra sig i mörker och ha nåt som hänger över ryggen. Det gick faktiskt bra på alla hindren idag! Just det, jag provade att använda leksak som belöning. Det funkade skitbra! Har en liten mus i ett snöre, egentligen en kattleksak. Den har ett elektroniskt pipljud som låter när den skakas. Milly fick jaga den efter tunneln och det var så roligt att ögonvitorna syntes!


 


Nu är det bara balanshindren kvar att lära in. Balansen kan nog bli favorithindret.. När vi promenerar i samhället tar Milly varje chans att hoppa upp på murar och springer där istället för på gatan.. Hon gör det utan minsta påverkan från mig och man ser att hon är koncentrerad och ler när hon balanserar! :)

Agilitykursen håller på i ca en och en halv timme per gång. Hundarna blir trötta på slutet men kämpar på ändå. Jag försöker ta många små pauser under tiden och slutar med ett hinder medan det går bra och är roligt. Det är ändå en väldigt lugn tjej man får med sig hem!


Trööött...


Regn

Det regnar, så vi struntade faktiskt i ringträningen idag, den är ju ändå "fri" att gå på. Istället fick matte och husse städat, och Milly ägnade sig åt bengnagning och sånt här:



Bryskt omklappad

Under promenaden med min bror ikväll stannade vi till hos en av hans grannar. Milly känner dem inte och har aldrig varit där. Hon nosade nyfiket omkring på gården, iförd långlina. När hon kom fram till grannen (som satt på huk) sa han "hej på dej!" och gav henne en rejäl omklappning med några dunkar och ruskningar på ryggen och huvudet. Så som man kanske klappar en labrador. Det härliga är att Milly inte ens lyfte på huvudet utan bara stog kvar och nosade lite här och där på marken!
När grannens fru sedan anlände i bilen viftade Milly glatt på svansen och hälsade henne välkommen hem. Som belöning för sitt god uppförande fick hon leka lite med deras finnstövare.

Längesedan någon främling bjöds på den här minen:


Långrunda i Åkulla

Vi åkte med Sara och Artzi till Åkullas bokskogar idag. Bladen på bokarna hade inte kommit fram riktigt än, men det var väldigt härligt ute ändå! Vi började med att lägga ut varsitt spår åt hundarna. Att gå och släpa en prinskorv i snöre efter sig måste se kul ut för den som inte fattar vad som pågår... :)
Väl ute på skogsrundan så var det full fart och det passades på att rulla sig i både det ena och det andra. En älg såg vi också, dock hann hundarna inte se den innan vi fick tag på dem... Tur.
Efter 1,5 timmes promenad så fick de sina spår, båda lyckades ta sig fram till belöningen i slutet. Vi spårade en hel del med Milly i höstas, men har fått backa lite i träningen. Det blev nog lite för mycket av det goda så motivationen var ej på topp. Nu kör vi raka korta spår och inte särskilt ofta, varierar mellan viltspår och korvspår. Det verkar som att lilla fröken jobbar på bra igen.

Gott med delikatesshundmat på burk!

 

Det roligaste var nästan när vi var klara och skulle åka hem. Artzi satt inne i bilen och Milly hade jag satt vid sidan om medan jag packade ihop mina grejer. Då kommer ett äldre par och frågar oss lite om vandringslederna. De tittar på hundarna och frågar vad det är för ras. "Å vad fina! Titta vad duktigt han (!) sitter där" säger gubben och pekar på Milly. Jag sa att det är för att jag gett henne kommando att stanna (och faktiskt så sitter hon kvar ända tills jag ger frikommando senare). Då säger de att "det är så kul att se så väluppfostrade hundar! Det är härligt att se hur harmoniska de är" osv.. Efter ytterligare komplimanger börjar de gå vidare och medan de är på väg bort hör jag gubben säga: "å vad fin han är. Vilket sött ansikte han har" och tittar på Milly.

Haha hon är ju en tik!! Och de skulle bara sett de båda "väluppfostrade" hundarna i början av promenaden när de vid varsitt tillfälle smet på parkeringen, och senare när de rullade sig i skit. :) Kul ändå att få beröm för sina små sötnosar!

 

 

Väluppfostrade... eller beredda på jäkelskap?

 

 

 

Dagens tidigare duktigheter ledde till bad och sedan mys med fuktig päls i filt.

 

 

 


Helgaktiviteter

Det är så härligt med våren! Jämfört med vinterns "fort ut och fort in igen" kan man nu vara ute hur mycket som helst! Nu har vitsipporna kommit och då är det minsann vår på riktigt!



Jag och Milly tog cykeln idag och begav oss mot byns ridbana. Det var en stor ponnyhopptävling idag så vi passade på att träna lite ta-det -lugnt-bland-folk-högtalare-och-galopperande-hästar. Milly skötte sig jättebra. Vi satte oss nära framridningen så en och annan ponny skumpade förbi. Lilla fröken låg och satt omvartannat och beskådade myllret av ponnier. 
Själv blev jag allt lite sugen. Har ju haft hästar i flera år och min sista lämnade stallet för snart ett år sen. Det är inte omöjligt att jag skaffar en häst igen en vacker dag, så det är bäst att Milly lär sig umgås med dem.


 

Se vilken ståtlig herre, Zirocco. Han ställde upp på allt från terränghoppning, dressyr och en barbackatur då och då. Den här bilden är faktiskt tagen för exakt ett år sedan!

Det ser ju underbart ut, en vårridtur. Det är dock så mycket mer än detta man får när man har häst, och allt är inte roligt. Hältutredning, konvalescens och igångsättning är ord som nästan får mig att kräkas! Köra hö och spån har jag också sysslat med så mycket att det nog tar många år innan det känns lockande igen.

 

 

Tillbaka i nutid. Igår hälsade vi på hos några vänner som har en sån härlig matta! Tycker Milly... Den är sådär långhårig och go och Milly breder ut sig på den långa stunder under varje besök. Har man tur kan man hitta några smulor i den också!

Vi tränade även lite tandvisning, när vi ändå hade tillgång till vettigt folk. Det lyftes på läppen tre-fyra gånger minsann! Pinscherrumpan satt kvar på golvet och hon var så trevlig så.

 

 

Mmm... Det känns som gräs...

 

 

Riktigt skön matta...

 

 

Här slänger jag in en liten filmsnutt från cykelrundan:

 

 


 

Efter den blev Milly så trött och lat att hon inte ens orkade använda tassarna för att hålla i sin gnagpinne. Hela rundan går ju självklart inte i så högt tempo som på filmen...

 

 

 

Skönt att man får vräka sig och vila efter att ha varit ute halva dan...

 

 

 


Slalom

Agility! Idag var det den stressiga pinschern som var framme igen. Det var dock lite bättre när det gäller suget fram till andra hundar. Eftersom samma jyckar har träffats några gånger nu så börjar de väl ha lite koll på varandra. Inte riktigt lika ASSPÄNNANDE att ses längre..
Instruktören plockade fram sin egna korthårscollie för att visa kontaktfält med. Då märktes det att det var en ny hund i gänget. Milly blåste upp sig och frågade vad f*n den typen gjorde på hennes agilitybana!? När den sprang på balanshindret framför oss kastade sig Milly fram och vrålade en lång ramsa med fula ord. Då fick hon avlägsna sig från gruppen en stund och sitta själv vid staketet en bit bort. Det var ju inte särskilt kul, så när hon fick en ny chans att vara med så skötte hon sig faktiskt bra.

Idag var det dags att börja med slalom. Jag och Milly hade tjuvtränat lite tidigare, så hon har börjat fattat galoppen, ialla fall när det gäller 2-3 pinnar.


 

 

Tony försökte fota den lilla hopphunden. Det är inte lätt att få en skarp bild på nåt som rör sig med ljusets hastighet... :)

 

 

 

En ny vän införskaffades idag också. Han heter Sacko och är en schäfer-border collieblandning på 2,5 år. Suddig bild här också men crazy-blicken syns ju och den säger allt.

 

 

 

Vi testade att ta två hopphinder i rad och att köra genom lätt böjda tunnlar. Lite svårare för varje gång blir det, känns ganska lagom. Lilla fröken lyckades också smita två gånger och tog sig några pinscherrus runt banan. Som tur var är den inhägnad. Det var JÄKLIGT kul tyckte Milly. Lite pinsamt tyckte matte.

En liten, rätt obetydlig grej hände.. Eller rättare sagt hände inte. Instruktören stog med oss vid slalomet och skulle plocka upp nåt från marken som låg jämte Milly. Hon böjde sig hastigt hela vägen ner, rätt över Milly och tog upp vad det nu var. Ingen reaktion över huvud taget från Millys sida! En sån här sak hade fått hjärtat att hoppa ur kroppen på mig för ett halvår sen. Men nu tyckte Milly alltså att det är helt ok att en (ganska) okänd människa gör "hotfulla" rörelser i närheten av henne. Nån gång under kvällen stog Milly även på bakbenen och lutade sig mot intruktören, nosade och kollade in jackan. Såna här små detaljer är värdefulla när man har en hund som varit väldigt reserverad mot främlingar. Duktig tjej!


Testar lite...

En fillm direkt i bloggen?

 

Det gick ju! Se hur den lilla svansen viftar :)



Att göra ingenting

Ikväll var vi på ring och socialträningen och gjorde nästan ingenting. Det gick faktiskt bra! Det var ganska blåsigt och kallt, kom till och med en liten hagelskur (!). Milly tog det rätt lugnt och trots travande pudlar och gnällande cavalierer runtomkring så satt hon fint och tittade, mestadels.


Vi hade sällskap av två likasinnade, Sara och Artzi.


Det söta paret. Artzi är en fin ung man med ett öra som ofta står rätt upp!


På platsen fanns 25 hundar totalt. Vi var med på den sista övningen som gick ut på att gå slalom mellan alla de andra hundarna som satt i en ring. De båda pinschrarna skötte sig galant!
Imorgon är det agilitydags igen. Då lär det inte bli så lugnt, men roooligt!!!




Jakthunden

Vi har precis varit ute på promenad.. Det blev jakt idag igen! Jag och Milly gick med pappa som red. Vi var inne i skogen och på en grusväg utanför kommer en joggare. Milly sticker på den (what!!!??) och halvvägs fram dyker det upp en hare. Då byter hon riktning och sätter efter haren istället. Hon var väl borta i närmare tio minuter den här gången. Hunnj*****vel... Det går så jäkla fort när hon sticker och trots att vi har långlina på henne så hinner man faktiskt inte alltid med att få tag på den.
När snön fortfarande låg så var hon superduktig. Hon var så duktig att hon fick gå helt lös, utan långlina. Då var hon väldigt mycket lugnare och smet inte alls. Var gömde sig alla harar och rådjur då?

Nu har hela promenadgrejen tagit flera steg bakåt. Hon kan inte ens gå fint i koppel längre! Hon stressar fram och flänger hit och dit.. Var är den duktiga lilla tjejen nu? Jag funderar på om det kan ha blivit lite för mycket aktivering det senaste..? Eller är det allmän vårförvirring i pinscherskallen?

På grund av detta har jag nya planer inför ring och socialträningen imorgon. Härom veckan när vi började med detta var hon jättelugn och himlans duktig. Men sedan har det faktiskt  blivit sämre, hon blir mer och mer stressad för varje tillfälle vi är i en grupp med många hundar. Så jag tänkte att vi bara ska vara åskådare på morgondagens ringträning. Vi sätter oss nånstans i närheten och tar det vääääldigt lugnt. Man måste ju kunna slappna av och ha kontakt med sin matte trots andra hundar runtomkring.

Tråkigt när man får backa i träningen.. Men det ska nog gå att få ordning på detta med, krävs bara ännu mer tålamod...

 

Hon är ju söt när hon sover i alla fall.



Agilityträning

Milly gillar agility! Ikväll fick vi träna på däcket, långhoppet, tunnlar och vanliga hopp. Hon ger verkligen ALLT på varenda hinder! Vissa av de andra hundarna tar några lugna galoppsteg fram till hoppet och lufsar sen över. Men Milly är så snabb att man knappt hinner se henne, som skjuten ur en kanon!
Vi tränar med godisskål som placeras bakom hidret. Funkar skitbra. Det är som att det sitter ett tjockt gummiband mellan Milly och skålen. Jag drar ut bandet till max, över till andra sidan hindret och när jag släpper så.. ja ni fattar :)

Det är väääldigt kul med alla andra hundar. Hon stretar och drar och vill leka med alla. Inga sura miner hos henne men det är mycket energi i den lilla... Undrar om det ger sig med tiden eller om man behöver träna speciellt för att hon ska hålla sig lite lugnare...? Kanske mer passivitetsträning bland hundar. Att vara passiv är ju så tråkigt tycker Milly! Varför sitta still när man kan toka omkring?

Eftersom Milly är så himla snabb så blev det bara suddiga bilder från träningen idag. Men jag fotade lite i eftermiddags när vi var ute. Vi cyklade en runda som inleds med koppel på och lite lagom travfart. Senare kommer man ut på grusvägar. Där kör sällan bilar och om det kommer nån ser man dem på långt håll. Där brukar hon få springa lös. HURRA vad kul det är! Äntligen får man lite luft under vingarna tycker Milly.. Då cyklar jag i vanlig cykeltakt och Milly får galoppera eller springa hur hon vill. Hon vill oftast springa fortfort! Hon håller sig alltid lagom nära, gör inga avstickare från vägen. Då och då kommer hon och får sig en godbit i farten. Rundan avslutas med koppel på och lugnt tempo, nedvarvning får man ju ha.
Vi stannade till nere vid ridbanan för lite lek och träning.

 

 

Medan Milly hade platsliggning så gömde jag två små paket med gottis i.

 

Var kan den vara?

 

Här har vi nåt!

 

Mums mums glufs glufs! Snygg sittställning...



Hopp och studsträning

Förra veckan hade jag en lugn, kontaktsökande, snällt travande liten hund vid min sida. Idag var den hunden utbytt mot en hoppande, studsande, galopperande och asjobbig tramshund. När skedde bytet? Och var finns den duktiga hunden nu?
Nåja, efter halva passet lugnade hon ner sig och det gick bättre. Fick tränat lite tandvisning (på vårt sätt) med en dam som höll i träningen. Det gick bra!

Morgonbus med russlare

Vi mötte en liten gullig flock på morgonrundan. Två små jackrusselterriers och en liten skällande chihuahua. Terrierna gillade Milly som först tycke de var lite läbbiga och smög omkring bakom mig (?).. Men hon kunde såklart inte motstå lite uppfriskande morgonbus bland löven.


Busa?

 

Okej då!!

 

 

 

 

 

Hej hopp!

 

De lekte ganska lugnt och vänligt. Helt tysta också. Det är intressant att se hur olika leken blir beroende på vem det leks med. När Milly leker med sin pinscherkompis så tar hon på sig "tuffa rösten" och vrålar så man skulle kunna tro att hon är ett mördarmonster. Nu passade det tydligen bättre att hålla tyst.

 

 

 

 


Härlig vårdag

Idag har jag inte varit i skolan utan bara varit hemma och haft det gott! Jag och Milly inledde med en liten löparrunda på motionsslingan. Solen sken och fåglarna sjöng. Härligt!! När det är joggingdags använder vi ett sånt där bälte runt magen med elastiska remmar fästa i Millys koppel. Med sele på den lilla oxen så får man dessutom lite draghjälp, funkar skitbra. I uppförsbackar kan man tagga henne lite extra genom att klappa händerna eller ge ett "kom igen då!". Då lägger hon i en växel till och vips så har man klarat av backen! :) När jag nu vant mig vid denna underlättade form av träning kommer jag aldrig mer jogga utan hund. Enda nackdelen är när det dyker upp nåt intressant mitt på stigen så att draghjälpen tvärstannar och man får ta ett snabbt skutt över henne...

Senare åkte vi in till stan och tränade på att uppföra oss som folk- bland folk. Hemma hos oss kryllar det inte direkt av människor och hundar på promenaderna. Det är visserligen skönt, men om man vill träna hundmöten är det värre. Vissa dagar händer det att man bara ser (eller HÖR) en hund på håll. Då byter vi riktning och går däråt, i hopp om att komma i närheten.. Allt för ett träningstillfälle!
Nu satte vi oss i alla fall på stadens torg och tittade på förbipasserade hundar och människor. Milly var helt ko-lugn och satt och njöt av det fina vädret.



Under promenaden som följde så var det nån hund som verkade vääldigt intressant, så det gloddes och drogs i kopplet en del. Men hon var iallafall glad hela tiden och det gick överlag bra.
Blir mysigt när man snart kan sitta på nåt cafés uteservering och ha den lilla med sig.
Imorgon är det dags för ring & socialträning igen. Fy f*n vad kul!

Rally dag två

Idag var andra dagen på helgkursen i rallylydnad. Vi började med att gå en bana inomhus, och efter en god natts sömn gick det bättre för alla hundarna. Millys andra runda var den bästa för dagen. Hon blev så glad av alla applåderna efteråt att hon kastade sig in bland åskådarna och lät sig klappas om av både känningar och okänningar! Pga alldeles för avancerad teknik får filmen vänta..

Senare byggde vi tillsammans en egen bana ute och gick den. Nu blev det väldigt mycket svårare, för det var så goda lukter överallt.

 

 

 

Hundarna var trötta i huvudena efter en lång helg och när fokus låg mest nere i backen kändes det som att det var dags att sluta.

 

Det sista gick var och en tränade på lite egna saker och jag och Milly passade på att använda oss av folket där. För ett tag sen började vi träna på tandvisning. Jag tänker att det är lättare för henne om hon ser det hela som ett moment eller trick, än att försöka få henne att tycka att det är naturligt och avslappnat att det kommer fram främmande folk och tar i henne.

Vi gör så att jag sätter henne vid min vänstra sida och ger kommandot "stanna". Sedan går en person fram till oss, står still några sekunder och ger sig sen av igen. När hon sitter still och tittar på mig klickar jag och belönar.

 

Sedan försvårar vi genom att personen kommer fram igen och tittar på henne, hukar sig framför henne och till sist klappar henne på halsen. Mellan varje steg (som bara varar ca 3-4 sek), går personen iväg och kommer sedan tillbaka på nytt.

 

 

 

 

 

Det sista steget som vi inte tränat så mycket på än, är att personen helt enkelt tar tag i nosen och tittar på tänderna. Det lyckades min syster göra idag. Sammanlagt var det fem personer som gjorde denna övningen med oss, både män och kvinnor. Det funkade jättebra och Milly reste sig inte upp eller backade en enda gång! Alla medhjälpare hade näsorna i behåll också!!!

 

Det har minsann varit en intensiv vecka för lilla fröken. Från att ha haft vinterdvala drog det igång med fyra olika kurstillfällen på fem dagar! Vi har frossat i hundmöten och det verkar ha gett resultat. Hon har inte en enda gång hotat, svurit eller gjort fula gester åt nån annan fyrbenting. Med bra attityd har hon också minglat med tvåbenta, till mattes stora förtjusning. Den lilla skallen har nu inte plats för mer, så den är satt på standby tills imorgon. Tack och adjö!

 

 

 

 



Rallylydnadskurs

Hela dagen har ägnats åt rallylydnad (det hanns med lite kaninjakt på morgonpromenaden också). Vi är med på en helgkurs, så imorgon är det dags igen. Idag har vi lärt oss och hundarna skyltarna, och gått små korta banor på 4-5 skyltar. Milly var duktig, själva momenten är inte så himla svåra.
Hon skötte sig bra både med de andra hundarna och folket. Oftast är hon inte särskilt intresserad av andra människor (det är ju asäckligt om nån främmande sliskis försöker kladda på en, tycker Milly). Men idag tog hon kontakt med varenda en där, till och med reste sig upp mot dem. Kan ju bero på att alla kursdeltagare hade fickorna fulla med godis... Men det var ändå socialt gjort av lilla fröken Låt-mig-va!


 

En av instruktörerna har vi gått unghundskurs för tidigare. Hon tyckte att Milly hade utvecklats positivt sedan vi sist sågs. Hon sa att den lilla ettriga pinschern blivit lugnare, mer mogen och stabil, och lyssnar bra och uppmärksamt på sin matte. Det är så jäkla kul när man får beröm för sin hund som för några månader sedan faktiskt var "bland den jobbigaste odågan familjen nåsnin sett" typ. Det här tredje löpet gjorde susen! Som en viss uppfödare faktiskt sa att det skulle göra... ;)

 

 

 

 

Med på kursen var min syster med sin whippet Trollet. På honom funkar det att belöna med leksaker. Han blir helt galen när han ser en boll kastas eller hör en pipleksak!

 

 

 

 

 

Efter en lååång dag har man en mycket foglig fröken sovandes i soffan.. Samlar nya krafter inför morgondagen. Duktiiga tjejen!



 

 

 

 

 


Första agilityträningen

Idag började äntligen vår agilitykurs! Vi har testat något enstaka hinder på egen hand tidigare, och Milly verkade tycka det var görskoj! Det tyckte hon att det var idag med. Vi fick börja med teori och sedan ta en liten promenad för att hundarna skulle få spana in varann. Sedan var det dags att prova hopphinder och tunneln. "Lätt som en plätt, hit med nåt svårare!" tyckte Milly (och jag med). Men det fick vänta till nästa gång.

"Kom igeeen... Min tur!"

Milly blev mer och mer taggad och var inte riktigt lika klockren som igår. Fick t.o.m några idiotryck och bara skällde som en toka rätt ut. "Vi kom ju inte hit för att stå och vänta!"
När vi väl fick köra hoppet och tunneln gick det minsann undan. Full gas är det som gäller. Och det borde ju vara lovande?!
De övriga deltagarna var till största del små hundar. Milly lyckades mobba en liten cavalier/cocker spanielblandning. Milly har två andra cavalierkompisar (de två är nog tveksamma till benämningen kompis) och har märkt att denna snälla, väna typ av hund inte kan mäta sig med henne i attitydväg. De går lätt att skrämma med hårdhänta lekinviter, några bestämda slag med framtassarna räcker för att de ska be om nåd. Fräcka fröken leker bättre med något kaxigare hundar.

Imorgon blir det vilodag, för hela helgen kommer att vigas åt rallylydnadsträning. Med våren kom många hundaktiviteter. På en gång!


Ring och socialträning

Tidigare idag gick jag och Milly en riktigt vårig och härlig promenad. Vi var ute i solen och beblandade oss med fjärilar, flugor, kvittrande fåglar, lekande barn och ljumma vindar. Milly poserade lite bland årets första blommor...

De här stackars krokusarna blev platta, efter att lilla fröken gissade att efter "ligg" kommer "rulla runt".

 

 

 

Trots långlina fick matte en stund senare se sin lilla gasell försvinna bort över ängarna... "Rådjursjakt bjuds det inte på varje dag, så det gäller att passa på" tänkte den lilla hundjäkeln när hon drog.

 

Nu ikväll har vi varit på ring och socialträning!!! Aproligt tyckte både jag och Milly (husse med fast han hade velat vara med och hålla i kopplet lite...). Vi har tidigare haft lite varierande resultat vid hundmöten. Men idag kryllade det av olika sorters jyckar vart man än vände sig så Milly glömde bort att vara grinig. Hon var glad och trevlig mot alla och fick hälsat på mååånga hundar. Hon orkade knappt kravla sig ur bilen när vi kom hem.

 

 

Frallan o pinschern får ej hälsa, bara mattarna.

 

En pudel går slalom mellan ekipagen.

 

Kolla pinschern!

 

Vi fick väldigt fint beröm av damen som höll i det också. Nu kanske det här klassas som skryt, men eftersom det inte hörs så bra på filmen, och det är min egen blogg så skriver jag det ändå. Vi skulle gå slalom mellan de andra ekipagen och hålla kontakt med vår hund. När jag och Milly gick sa damen: "Här har vi några som har tränat! Det här är god kontakt! Så här långt kan alla nå med lite träning." Det var roligt att höra! Man kan se en ganska duktig tjej här. Hon är ju dock väl medveten om att jag har godis i handen!

 

I natt sover småttingarna gott!

 

 

 


Film..

..går ju tydligen inte att lägga in här direkt... Men om jag länkar till en annan sida kanske!?

Milly står på händer





Första inlägget

Nu har även jag skaffat en blogg! Det verkar ju vara närmast obligatoriskt när man har en pinscher. Tänkte att det kan passa bra att börja blogga nu när vi startar vår agilitykurs! Det som skrivs här kommer handla om min lilla fina pinschertik, Lilla Piröns Mighty Milly.


 

Hon flyttade hem till oss i juli -09, då var hon elva månader. Ärligt talat så var det ett kämpigt första halvår.. Vår nya fina familjemedlem var full av hetsigt temperament och hade väldigt svårt att tolerera felaktigheter i människors signaler...  Vi har lärt oss jättemycket tack vare Milly och ser nu på hundar på ett annat sätt än tidigare.
Nu när Milly varit vår i nio månader känns det som vi kommit ut på andra sidan. Hon har blivit helt hemmastadd och trygg hos oss, har taggat ner ordentligt, och är en riktigt trevlig och duktig hund!


 

Millys vardag just nu består av skogspromenader, trickträning med matte, allmänt bus med husse, leka med hundkompisar, vardagslydnad och social träning i olika former, myspys under täcket mm, mm.. Som sagt kommer vi nu även att börja träna agility. Kursen startar på torsdag och vi är LADDADE!

 

 

Det var allt för denna gång!


RSS 2.0