Helgaktiviteter

Det är så härligt med våren! Jämfört med vinterns "fort ut och fort in igen" kan man nu vara ute hur mycket som helst! Nu har vitsipporna kommit och då är det minsann vår på riktigt!



Jag och Milly tog cykeln idag och begav oss mot byns ridbana. Det var en stor ponnyhopptävling idag så vi passade på att träna lite ta-det -lugnt-bland-folk-högtalare-och-galopperande-hästar. Milly skötte sig jättebra. Vi satte oss nära framridningen så en och annan ponny skumpade förbi. Lilla fröken låg och satt omvartannat och beskådade myllret av ponnier. 
Själv blev jag allt lite sugen. Har ju haft hästar i flera år och min sista lämnade stallet för snart ett år sen. Det är inte omöjligt att jag skaffar en häst igen en vacker dag, så det är bäst att Milly lär sig umgås med dem.


 

Se vilken ståtlig herre, Zirocco. Han ställde upp på allt från terränghoppning, dressyr och en barbackatur då och då. Den här bilden är faktiskt tagen för exakt ett år sedan!

Det ser ju underbart ut, en vårridtur. Det är dock så mycket mer än detta man får när man har häst, och allt är inte roligt. Hältutredning, konvalescens och igångsättning är ord som nästan får mig att kräkas! Köra hö och spån har jag också sysslat med så mycket att det nog tar många år innan det känns lockande igen.

 

 

Tillbaka i nutid. Igår hälsade vi på hos några vänner som har en sån härlig matta! Tycker Milly... Den är sådär långhårig och go och Milly breder ut sig på den långa stunder under varje besök. Har man tur kan man hitta några smulor i den också!

Vi tränade även lite tandvisning, när vi ändå hade tillgång till vettigt folk. Det lyftes på läppen tre-fyra gånger minsann! Pinscherrumpan satt kvar på golvet och hon var så trevlig så.

 

 

Mmm... Det känns som gräs...

 

 

Riktigt skön matta...

 

 

Här slänger jag in en liten filmsnutt från cykelrundan:

 

 


 

Efter den blev Milly så trött och lat att hon inte ens orkade använda tassarna för att hålla i sin gnagpinne. Hela rundan går ju självklart inte i så högt tempo som på filmen...

 

 

 

Skönt att man får vräka sig och vila efter att ha varit ute halva dan...

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0