Jakthunden

Vi har precis varit ute på promenad.. Det blev jakt idag igen! Jag och Milly gick med pappa som red. Vi var inne i skogen och på en grusväg utanför kommer en joggare. Milly sticker på den (what!!!??) och halvvägs fram dyker det upp en hare. Då byter hon riktning och sätter efter haren istället. Hon var väl borta i närmare tio minuter den här gången. Hunnj*****vel... Det går så jäkla fort när hon sticker och trots att vi har långlina på henne så hinner man faktiskt inte alltid med att få tag på den.
När snön fortfarande låg så var hon superduktig. Hon var så duktig att hon fick gå helt lös, utan långlina. Då var hon väldigt mycket lugnare och smet inte alls. Var gömde sig alla harar och rådjur då?

Nu har hela promenadgrejen tagit flera steg bakåt. Hon kan inte ens gå fint i koppel längre! Hon stressar fram och flänger hit och dit.. Var är den duktiga lilla tjejen nu? Jag funderar på om det kan ha blivit lite för mycket aktivering det senaste..? Eller är det allmän vårförvirring i pinscherskallen?

På grund av detta har jag nya planer inför ring och socialträningen imorgon. Härom veckan när vi började med detta var hon jättelugn och himlans duktig. Men sedan har det faktiskt  blivit sämre, hon blir mer och mer stressad för varje tillfälle vi är i en grupp med många hundar. Så jag tänkte att vi bara ska vara åskådare på morgondagens ringträning. Vi sätter oss nånstans i närheten och tar det vääääldigt lugnt. Man måste ju kunna slappna av och ha kontakt med sin matte trots andra hundar runtomkring.

Tråkigt när man får backa i träningen.. Men det ska nog gå att få ordning på detta med, krävs bara ännu mer tålamod...

 

Hon är ju söt när hon sover i alla fall.



Kommentarer
Postat av: Suvi

Jättesöt! Men något är fel, är du säker på att hon är pinscher? Hon ligger ju ovanpå täcket!! ;)

2010-04-20 @ 21:46:19
URL: http://suvi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0