Rally dag två

Idag var andra dagen på helgkursen i rallylydnad. Vi började med att gå en bana inomhus, och efter en god natts sömn gick det bättre för alla hundarna. Millys andra runda var den bästa för dagen. Hon blev så glad av alla applåderna efteråt att hon kastade sig in bland åskådarna och lät sig klappas om av både känningar och okänningar! Pga alldeles för avancerad teknik får filmen vänta..

Senare byggde vi tillsammans en egen bana ute och gick den. Nu blev det väldigt mycket svårare, för det var så goda lukter överallt.

 

 

 

Hundarna var trötta i huvudena efter en lång helg och när fokus låg mest nere i backen kändes det som att det var dags att sluta.

 

Det sista gick var och en tränade på lite egna saker och jag och Milly passade på att använda oss av folket där. För ett tag sen började vi träna på tandvisning. Jag tänker att det är lättare för henne om hon ser det hela som ett moment eller trick, än att försöka få henne att tycka att det är naturligt och avslappnat att det kommer fram främmande folk och tar i henne.

Vi gör så att jag sätter henne vid min vänstra sida och ger kommandot "stanna". Sedan går en person fram till oss, står still några sekunder och ger sig sen av igen. När hon sitter still och tittar på mig klickar jag och belönar.

 

Sedan försvårar vi genom att personen kommer fram igen och tittar på henne, hukar sig framför henne och till sist klappar henne på halsen. Mellan varje steg (som bara varar ca 3-4 sek), går personen iväg och kommer sedan tillbaka på nytt.

 

 

 

 

 

Det sista steget som vi inte tränat så mycket på än, är att personen helt enkelt tar tag i nosen och tittar på tänderna. Det lyckades min syster göra idag. Sammanlagt var det fem personer som gjorde denna övningen med oss, både män och kvinnor. Det funkade jättebra och Milly reste sig inte upp eller backade en enda gång! Alla medhjälpare hade näsorna i behåll också!!!

 

Det har minsann varit en intensiv vecka för lilla fröken. Från att ha haft vinterdvala drog det igång med fyra olika kurstillfällen på fem dagar! Vi har frossat i hundmöten och det verkar ha gett resultat. Hon har inte en enda gång hotat, svurit eller gjort fula gester åt nån annan fyrbenting. Med bra attityd har hon också minglat med tvåbenta, till mattes stora förtjusning. Den lilla skallen har nu inte plats för mer, så den är satt på standby tills imorgon. Tack och adjö!

 

 

 

 



Kommentarer
Postat av: Suvi

Söt som guld är hon!

2010-04-11 @ 22:45:05
URL: http://suvi.se
Postat av: Catrine o Milly

Tack! Ja hon är en liten goding :)

2010-04-12 @ 16:25:04
Postat av: Sara

Hihi, jättkul med tandvisningen. Har lagt fram tidningen och tänkte ringa dig angående sista anmälningsdag på mässan i tvååker, passar väl skitbra nu? Så kommer Artzi och jag och hejjar på...

Och supergrattis till att det gick så fint på kursen i övrigt, är fortfarande lite smågrinig över att vi inte kunde vara med.

Stora kramen från oss!

2010-04-12 @ 21:02:00
Postat av: anna o hundarna

Ååå, så rar! De är bäst när de är trötta ;)

2010-04-14 @ 18:30:23
URL: http://pelleskop.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0