Rallylydnadskurs

Hela dagen har ägnats åt rallylydnad (det hanns med lite kaninjakt på morgonpromenaden också). Vi är med på en helgkurs, så imorgon är det dags igen. Idag har vi lärt oss och hundarna skyltarna, och gått små korta banor på 4-5 skyltar. Milly var duktig, själva momenten är inte så himla svåra.
Hon skötte sig bra både med de andra hundarna och folket. Oftast är hon inte särskilt intresserad av andra människor (det är ju asäckligt om nån främmande sliskis försöker kladda på en, tycker Milly). Men idag tog hon kontakt med varenda en där, till och med reste sig upp mot dem. Kan ju bero på att alla kursdeltagare hade fickorna fulla med godis... Men det var ändå socialt gjort av lilla fröken Låt-mig-va!


 

En av instruktörerna har vi gått unghundskurs för tidigare. Hon tyckte att Milly hade utvecklats positivt sedan vi sist sågs. Hon sa att den lilla ettriga pinschern blivit lugnare, mer mogen och stabil, och lyssnar bra och uppmärksamt på sin matte. Det är så jäkla kul när man får beröm för sin hund som för några månader sedan faktiskt var "bland den jobbigaste odågan familjen nåsnin sett" typ. Det här tredje löpet gjorde susen! Som en viss uppfödare faktiskt sa att det skulle göra... ;)

 

 

 

 

Med på kursen var min syster med sin whippet Trollet. På honom funkar det att belöna med leksaker. Han blir helt galen när han ser en boll kastas eller hör en pipleksak!

 

 

 

 

 

Efter en lååång dag har man en mycket foglig fröken sovandes i soffan.. Samlar nya krafter inför morgondagen. Duktiiga tjejen!



 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Emma, Harry och Hilja

Åååh, vad SKOJ att ni skaffat blogg! Ska genast lägga till er bland mina länkar. :D

Kul att ni är så flitiga med all träning. Ska bli speciellt kul att följa er framfart på agilityplan! Synd att ni inte bor närmre, annars hade vi ju kunnat träna ihop!

2010-04-10 @ 20:19:40
URL: http://herrharry.se
Postat av: Catrine o Milly

Jag kunde inte hålla mig längre, det var dags för Milly att visa sig på nätet... Vi får se om det kan bli nån agilityhund av den lilla! :)

2010-04-12 @ 16:40:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0