Slalom

Agility! Idag var det den stressiga pinschern som var framme igen. Det var dock lite bättre när det gäller suget fram till andra hundar. Eftersom samma jyckar har träffats några gånger nu så börjar de väl ha lite koll på varandra. Inte riktigt lika ASSPÄNNANDE att ses längre..
Instruktören plockade fram sin egna korthårscollie för att visa kontaktfält med. Då märktes det att det var en ny hund i gänget. Milly blåste upp sig och frågade vad f*n den typen gjorde på hennes agilitybana!? När den sprang på balanshindret framför oss kastade sig Milly fram och vrålade en lång ramsa med fula ord. Då fick hon avlägsna sig från gruppen en stund och sitta själv vid staketet en bit bort. Det var ju inte särskilt kul, så när hon fick en ny chans att vara med så skötte hon sig faktiskt bra.

Idag var det dags att börja med slalom. Jag och Milly hade tjuvtränat lite tidigare, så hon har börjat fattat galoppen, ialla fall när det gäller 2-3 pinnar.


 

 

Tony försökte fota den lilla hopphunden. Det är inte lätt att få en skarp bild på nåt som rör sig med ljusets hastighet... :)

 

 

 

En ny vän införskaffades idag också. Han heter Sacko och är en schäfer-border collieblandning på 2,5 år. Suddig bild här också men crazy-blicken syns ju och den säger allt.

 

 

 

Vi testade att ta två hopphinder i rad och att köra genom lätt böjda tunnlar. Lite svårare för varje gång blir det, känns ganska lagom. Lilla fröken lyckades också smita två gånger och tog sig några pinscherrus runt banan. Som tur var är den inhägnad. Det var JÄKLIGT kul tyckte Milly. Lite pinsamt tyckte matte.

En liten, rätt obetydlig grej hände.. Eller rättare sagt hände inte. Instruktören stog med oss vid slalomet och skulle plocka upp nåt från marken som låg jämte Milly. Hon böjde sig hastigt hela vägen ner, rätt över Milly och tog upp vad det nu var. Ingen reaktion över huvud taget från Millys sida! En sån här sak hade fått hjärtat att hoppa ur kroppen på mig för ett halvår sen. Men nu tyckte Milly alltså att det är helt ok att en (ganska) okänd människa gör "hotfulla" rörelser i närheten av henne. Nån gång under kvällen stog Milly även på bakbenen och lutade sig mot intruktören, nosade och kollade in jackan. Såna här små detaljer är värdefulla när man har en hund som varit väldigt reserverad mot främlingar. Duktig tjej!


Kommentarer
Postat av: Sara

Jag blir varm i hela hjärtat av att läsa om Millys framsteg.

Ses imorgon, ska bli ASklul då!!!

Tjipp tjopp

2010-04-24 @ 18:43:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0