Agilityuppvisning i Bua

På makrillfestivalen i Bua idag kunde man titta på agilityuppvisning. Där var jag och Milly och våra kurskamrater med! Rätt mycket folk var det faktiskt, som samlades runt den lilla planen för att kika. Vi körde två varv var vid tre olika tillfällen, ändrade banan efter varje gång. Det var bara hopphinder, däcket, fyra-pinnars-slalom och tunnel med, men det räckte till bra.
Det här var ju jättebra träning för både hundar och mattar att hålla kontakten och nerverna i styr med många blickar på sig.
Vi gjorde alla våra små misstag och publiken skrattade och applåderade. Kändes skönt att de var lättroade (en hund hoppade genom ramen till däcket - Publiken: "HAHAHAHAAAAAAA!!!"). :) Hellre det än att de suckade och tyckte vi var kassa!

För min och Millys del gick det hyfsat. Det var väldigt varmt och det var kanske därför som de flesta hundarna var rätt långsamma idag. Milly körde på halvsakta men ok runt banan fast på slalomet låste det sig ordentligt varje gång. Nu får vi minsann träna mer på det!!!

Vid ett tillfälle stannade Milly mitt mellan två hopp och tog upp en sten med munnen! Hon trodde nog att det var en godis som nån tappat :). Nästa runda så kilade hon efter första slalompinnen vidare rätt ut i publiken. Bara att hämta henne och köra vidare :)

Percis gjort ett framförbyte.



Sista hoppet för dagen.

All tid utanför banan var Milly otroligt lugn. Det är som att hon nu har lärt sig att när man är på ståhej-platser så är det storalugnet som gäller. Hoppas bara hon inte tänker fortsätta var lugn inne på banan också, när vi så småningom kommer ut på tävling.

Mellan omgångarna kom det fram folk och pratade och frågde om hundarna, kul att de var intresserade. Milly hälsade inte direkt på folk men lät sig klappas av många olika människor och till och med av ett barn. Det var en tjej i 7-års åldern som stått på andra sidan staketet en lång stund och försökt få Milly att komma fram till hennes framsträckta hand. Milly "såg" såklart inte henne. Men tillslut fick flickan ändå klappat Milly på huvudet litegrand, så jag antar att Milly tyckte att tjejen hade gjort sig förtjänt av lite kontakt efter uthålliga lock-försök :)

I en av pauserna vilade vi i trädgården hos en av kurskamraterna. Hemma hos henne bodde det en supersöt dvärgpinscher som kom ut och hälsade. Hur trevlig som helst var han. Jag tyckte att han matchade Milly så bra att han kunde följt med hem till oss, men hans matte tyckte annorlunda.

Dvärgpinschern Chuck.

 

Blandade karameller på promenad i Bua.


Kommentarer
Postat av: Suvi

Chuck var ju som en miniversion av Sniff! ;)

Jag tycker inte du ska fokusera så mycket på prestationen under uppvisningen, folk blev roade och nyfikna, det är gott nog! Och ni har ju visat upp pinscherns förträfflighet! :)

2010-07-18 @ 14:40:03
URL: http://suvi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0