Halt på nytt

I tisdags när jag efter jobbet hämtade Milly hos Tonys föräldrar, så möttes jag av: "Hon är halt!!!" :(

Troligtvis hade hon landat illa efter att ha varit på köksbordet. Hon hoppar upp där för att titta ut genom fönstret. Även om de har virat ner persiennerna. Flera gånger om dan. Suck!
Nu var hon halt igen, på ett framben. Suck.
Jag har bara väntat i snart tre månader på att hon ska bli fri från sin bakbenshälta.
Suck suck suck!!!!
(Men nu är hon redan mycket bättre, så förhoppningsvis var det här sista bara en liten skråma.)

Den här damen är det ingen som rår på. Det går inte att uppfostra henne. Man kan inte över huvud taget med ord påverka eller förhindra det hon tar sig för. Hon gör precis som hon vill, hur mycket man än försöker få henne att låta bli. Att försöka ge henne en annan uppgift än det hon tänkt sig funkar inte vid de tillfällen när det verkligen behövs. Det går inte heller att ändra hennes planer genom att ta henne i nackskinnet eller på annat fysiskt och mindre mjukmetodsaktigt sätt säga åt henne. I vissa situationer går det att avleda med godis, men inte när det verkligen håller på att köra ihop sig. Man får helt enkelt avgränsa med galler, hålla hårt i kopplet och undvika en del situationer.

Det är så roligt att ha hund ibland!! Den som vill känna sig som en lyckad hundägare kanske inte ska satsa på pinschern.

Snäll mot allt och alla.


Kommentarer
Postat av: Nina

Fy fan vad den bilden ser jävlig ut! Stackars mitt lilla Troll <3 :) Du måste tygla din otäcka pinscher så den inte ger sig på oskyldiga whippets :)

2011-08-26 @ 08:12:16
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Cizzi Essi o Imsa

Hi hi..

...hon ser verkligen ut som vänligheten själv;)

2011-08-26 @ 17:16:27
Postat av: Marie

Jo, jag vet hur det är att ha pincher, vi har en dvärgpincher, som flyttade hem till oss när hon var 5 år, inga regler och inga rutiner innan hon kom till oss, hon har lärt sig mycket hemma hos oss, men hon är envis, men väldigt smart, snabb, och man måste ha tålamod för att lära henne saker och nöta och nöta, och vissa saker kommer hon nog aldrig att lära sig, men bättre har det blivit, tycker själv att det är en stor hund i liten hundkropp, som är full med energi, som älskar att följa med på olika äventyr, våran Gucci älskar allt och alla, hon älskar att åka bil, att sova under täcket, gillar att leka och mysa, både med andra hundar och oss människor, hon gillar inte när vi ska klippa klorna, det gick inte alls i början, eftersom de var ständig kamp där hon bodde förr varje gång de skulle klippa hennes klor, men hon har blivit lugnare, under tiden vi klipper klorna, men som sagt det har inte varit lätt, men med tålamod så har vi kommit en bit på vägen.

2011-08-26 @ 20:00:45
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0