Kort lägesrapport

Här har varit tyst ett tag.. Händer inte jättemycket på hundfronten, Milly är fortfarande halt!!!! I fem veckor har hon nu vilat men utan resultat.. Nu börjar vi rota i det här igen och kontaktar veterinären och massören igen.

En skitkul grej hände idag. Milly tog sina första frivilliga simtag!! UT från land, mot matte!
Vi har haft med henne både till stranden och till sjön flera gånger i sommar. Men att bli utburen, isläppt och med dödsångest ta sig tillbaka land kallar jag inte att simma frivilligt....

Vi var på stranden idag och vid sista doppet gick jag och Milly bara omkring i vattenbrynet. Vi gick i så att hon hade vatten till halva kroppen. I kopplets längd gick jag ut på djupare vatten och lockade på henne. Då kom hon! Simmande!!!! Hon tänkte nog inte så mycket på att hon inte bottnade, för när hon kom fram verkade hon vakna till och tänka "Vad GÖR jag!!??" och vände snabbt mot land igen.
Strax efteråt lockade jag ut henne på samma sätt med lite godis. Flera gånger simmade hon korta sträckor ut mot mig! Jättekul :) Jag har tänkt att om vi "tvingar" henne, lungt och stilla, att simma, så märker hon väl till slut att det inte är farligt. Och det kanske äntligen funkar! Långgrunt och ljummet vatten gör nog sitt till.

Milly får ha flytväst på sig när hon ska simma. Självklart klarar hon sig bra utan den, men jag tror att hon känner sig tryggare med den på. Hamnar väl inte lika djupt i vattnet. Plus att handtaget på ryggen är himla smidigt att lyfta i :)



Kommentarer
Postat av: Gerd Marit

Så kult. Cora er ikke redd vann, men svømmer ikke frivillig - kun hvis vi bærer henne uti og da er det rett mot land igjen. Vi har prøvd det kun for å se at hun kan svømme hvis uhellet er ute, men siden hun ikke ser ut til å trives med det - les stress og frykt har vi latt det være med det. Har og tenkt på å ha redningsvest på henne - nettopp av samme grunn - at de skal flyte lettere og dermed trives bedre, og ikke minst at hun skal være lettere å hente opp igjen hvis hun faller i fra båt - som hun er mye ute i :) Ikke så varmt i vannet (eller på land) her enda, men vi håper det kommer til uka da vi begynner ferien - i båt og på hytta! God sommer til dere - og kos dere i varmen.

2011-07-11 @ 19:17:08
URL: http://www.corasblogg.blogspot.com
Postat av: Karin, Nanny & Ruh

Vi kör samma upplägg med Ruh. Flytväst och tvångssimning. Han kör panik-paddeln mot strand eller klättrar upp på matte. Ingen badkille än så länge. =)

2011-07-11 @ 19:40:23
URL: http://ruhbjornen.wordpress.com/
Postat av: Ane med Stretto

Flytevest med håndtak er kjekt, syns dere har kommet langt jeg:) Frivillig svømming fra en pinscher er ikke til å kjimse av:D

( Såfremt man ikke har en av disse pinnene som har fått utlevert et badegen da.)

Her har vi en som syns det er nok langt nok ut når han har vann på brystet. Men når kompisene er med glemmer han seg litt bort innimellom;)

Så jeg håper fortsatt:)



Lykke til videre med treningen, og god bedring til Milly. Håper hun blir bra i foten snart :)

2011-07-11 @ 22:29:51
URL: http://mostawesomeristretto.com/
Postat av: Anna o hundarna

Fin Milly! Jazz har också flytväst på när han badar (motvilligt), har han inte den börjar han "flaxa" med frambenen efter ett tag!

2011-07-12 @ 00:01:30
URL: http://pelleskop.webblogg.se/
Postat av: Emma, Harry och Hilja

Wow, vi är imponerade! Av Tony alltså, vilket kraftpaket! Duktig husse! :)

Härligt att Milly badade!! Ibland kan man lyckas lura ut Harry med, med en blick som säger "Herregud vad gör jag??!!". ;)

Kommer ni på Piröträffen?

2011-07-13 @ 00:03:16
URL: http://herrharry.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0