Operationsångest

På måndag är det "äntligen" dags för Milly att bli kastrerad. Detta blir vår sista aktiva helg på länge. Det börjar kännas lite oroligt nu... Det är ju säkert inga problem, Milly klarar antagligen den här operationen bra. Men det känns ändå inte särskilt roligt. Jag är rädd att något ska gå fel.

Nu när det verkligen börjar närma sig operation har jag ibland svårt att minnas varför vi överhuvudtaget ska göra det här. Jag försöker påminna mig om hur mycket tid som försvinner från träning och tävling pga löp, som inträffar tre gånger om året. Hur tråkig Milly är under skändräktigheten, också den tre gånger om året. Alla humörsvängningar som orsakas av hormoner. Ena månaden pigg, glad och samarbetsvillig, andra månaden sur, trött, tråkig och med knäck i öronen.
Hon är inget lämpligt avelsmaterial, så då finns det ju egentligen ingen anledning att härda ut genom alla de mindre roliga perioderna. Att hon dessutom redan haft problem med livmodern, (livmoderinflamation light som medicinerades bort) gör det klokt att förhindra att det blir mer problem i framtiden. Tydligen är det vanligt att det kommer tillbaka, om det en gång varit krångel med livmodern.

Så, jo det känns som att det här är en bra grej. Nu har vi tid att ta hand om henne så bra vi bara kan, jag kommer ändå arbeta med skolan hemifrån i nästan två veckor.

För att lindra min ångest och för att göra Millys sista aktiva dagar på länge extra roliga, så ägnar vi oss åt olika humörhöjande aktiviteter. Igår promenerade vi till djuraffären. Det är ju jättekul att gå och snoka och sniffa på allt smarrigt i den tycker Milly. Har man tur lyckas man kanske snatta nån liten godiskula också, när matte tittar bort...
Efter det gick vi hem till kusin Trollet och busade en stund. Alltid uppskattat! När Milly leker med honom spärrar hon upp ögonen allt vad hon kan, så att man ser ögonvitan på ovansidan. Hon ser helt galen ut!

Milly tuggar alltid på Trollets kinder och hals. Han biter oftast inte tillbaka, utan snurrar hellre flera varv runt sig själv i ljusets hastighet. Detta gör att Milly vill bita honom ännu mer! :)

 

Trollet blir alltid glad när Milly hälsar på, även om det ser ut som att han får stryk på bilderna. Egentligen är han alltså överlycklig! hehe

 

Imorgon är det rallytävling. Utomhus. Vi får väl se om vi överhuvudtaget är med... Allt hänger på vädret. Men det hade varit kul att köra en sista tävling nu innan den kommande viloperioden.

Solen skiner. Det är väl dags att ta ut sin lilla raring på skojigheter igen :)


Kommentarer
Postat av: M E R E I

- håller alla tummar och tår för er!

2011-03-11 @ 14:19:05
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: stina

Hej! Jag tror att allting kommer att gå görbra. Och ni kommer att få en ännu goare tös efteråt ;)

Kram

2011-03-11 @ 14:42:20
URL: http://stina.dinstudio.se
Postat av: Emma, Harry och Hilja

Kommer att gå kalas! Men det är klart man är orolig, det är jag med inför Hiljas onsdag. :(

2011-03-11 @ 18:07:09
URL: http://herrharry.se
Postat av: Suvi

Håller tummarna! Boy och Sillen hjälper till och hålla de med. ;)

2011-03-11 @ 21:02:54
URL: http://suvi.se
Postat av: Nina

Lycka till nu lilla Milly!!! Det går säkert jättebra. Trollet har också opererats i Slöinge och det gick ju bra med honom.

Puss och kram till Milly från Trollet :)

2011-03-12 @ 12:42:19
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0