Läskiga kvällsrundor

Vanligtvis brukar vi bara ta ut Milly på en kort kisserunda runt kvarteret innan vi går och lägger oss. Men nu när det är kallt och mörkt ute har vi börjat gå lite längre, kanske 20-30 minuters rundor. Det är rätt skönt att röra på sig innan läggdags, och så känns det ju lite extra mysigt att krypa ner under täcket efter att man varit ute i höstrugget också. Milly gillar den nya vanan, hon är som vanligt glad ute så länge det inte blåser kuling eller regnar.

Igår var det lördagkväll = härjarkväll. Samtidigt som vi gick vår mysiga kvällsrunda var det några ungar ute och kastade smällare i brevlådor. Bara ett tiotal meter ifrån oss... Första smällen gjorde inte så mycket. Milly blev orolig och sänkte svansen. Men hon traskade ändå på som vanligt och hade nog snart blivit glad igen... om det inte hade varit för smäll nr två. Den var till och med på lite längre avstånd från oss, men det blev för mycket för damen. Jag och Tony pratade på som vanligt och uppträdde oberört. Men Milly ville bara hem, kunde varken nosa eller kissa.. Så var den promenaden förstörd. Först när vi kom in i trapphuset blev hon sig själv igen.

Under dagens kvällsrunda slapp vi otrevliga överraskningar. Det som är riktigt tråkigt är att Milly var rädd hela rundan ändå! Antagligen mindes hon gårdagens läskigheter när vi gick samma väg i mörkret. Hon gick och höll sig ikväll med, stackarn.

Jag har redan börjat bäva inför nyårshelgen. Det var mycket smällande veckor i förväg när vi bodde i den lilla hålan Veddige. Nu när vi bor i en (visserligen liten, men ändå) stad lär det ju inte vara färre kids som vill springa omkring och kasta smällare och skjuta raketer. Långt före och efter nyårsafton... Det finns ju inget man kan göra åt det heller. Just vid tolvslaget kan man ju se till att vara förberedd, och antingen gömma sig bakom persienner och hög musik, eller ta bilen och köra till skogs. Men de här smällarna som dyker upp precis när som helst under promenaderna är ju nästan värst. Det funkar inte att ta bilen till landet varje gång Milly behöver ut. Det kommer att bli många skrämmande promenader.... Fy fan för alla raketer och smällare!!!!!!!!

Förra nyår. Milly sitter rädd i ett hörn på kvällen.

 

Mitt i flytten var vi. Persiennerna var dåliga, så raketer syntes igenom och skrämdes ändå. Filtar för fönstren fick det bli då.



Kommentarer
Postat av: Nina

Ååååh så jävla onödigt med smällare och raketer!!! Jag kan inte fatta hur det kan vara så jävla roligt för vissa, snacka om dålig humor om man tycker det är roligt när det SMÄLLER??!!! Vilken idioti. Fattar inte att det kan vara tillåtet med tanke på hur många som lider (djur, vilda som tama och barn med erfarenheter från krig m.m. som får sån ångest - i värsta fall ren dödsångest). Nej, förbjud och lägg ner skiten säger jag.

Jag är så glad att mina hundar inte bryr sig om skott, men jag vet alltför väl hur det är att ha en panikslagen stackars hund som skakar av skräck under nyår. Fy fan.

2011-10-24 @ 00:00:47
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Karin, Nanny & Ruh

Stackars Milly! För vår del blir det vårt första nyår med Nanny! Jag är orolig för hur det kommer gå! Hon är rätt berörd av ljud! :(

2011-10-24 @ 07:46:12
URL: http://ruhbjornen.wordpress.com/
Postat av: Anna O hundarna

Ja, dessa VIDRIGA smällartokiga människor!! Hur kan det vara så roligt att det säger PANG?!! Tvi!

2011-10-24 @ 12:38:00
URL: http://pelleskop.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0