Rallypinschern

Vilken härlig tävlingsdag vi har haft idag! Hela dagen har vi varit ute och tittat på, och tävlat i rallylydnad. Det är verkligen trevligt på såna här tävlingar. Inte för att det är direkt otrevligt på vanliga lydnadstävlingar, det är ju trevligt folk där med. Men på rallytävlingar är det så avslappnad och skön stämning, alla verkar ta det på lagom stort allvar. Idag var det otroligt många olika raser som var med och tävlade. Så himla kul att "alla" kan vara med och lyckas, och att det inte bara är border collie och mallinois som "räknas". Det var en pomeranian som fick 100 poäng! Hur coolt är inte det!? Nina och whippetarna var med, och Trollet fick 92 och 93 poäng!!!

Till vår insats då. Första banan gick super! Vi var på hugget båda två och lyckades få 98 poäng! Mats som skulle filma lyckades tyvärr missa denna starten.. Har hänt förr att när vi verkligen får till det, då finns det ingen kamera i närheten.. Jaja, poängen få räcka som bevis för att det gick skitbra :) Vi hamnade på delad tredjeplats.

Här väljer vi pris. Både Milly och den lilla tjejen försöker hitta det bästa. (Var inte riktigt medveten om att vi var så nära ett barn, dessutom med godis framför näsan som ev kunde behöva vaktas. Vi var nog alla så uppslukade av prisbordet att det gick bra ;) )

 

Förutom en säck hundmat så fick vi nån slags hundgodiskaka, som Milly tvunget ville smaka på med en gång.

 

På eftermiddagen var det dags för andra banan. Milly kändes precis lagom taggad och fokuserad, men när vi gick in på banan så ändrades fokuset. Det kändes som att det varit en lång dag som tog på krafterna för lilla damen. Det gick ändå hyfsat, men som sagt en del fokussläpp här och där. Tio minus fick vi tex när hon rundade en skylt som hon inte skulle ha rundat. Emellanåt ser det ju helt ok ut här också, men visst är det typiskt att jag inte fick den bästa omgången på film! :) 82 poäng fick vi ihop och vi blev alltså godkända båda gångerna. Nu behöver vi en godkänd tävling till, sedan går vi upp en klass! :D Det är GÖTT att ha lite flyt, med tanke på hur mycket jäkelskap Milly har bjudit på i tidigare tävlingssammanhang! Jag passar på att njuta...

 

 


Här har vi 82-poängaren.


Kolla bara vad högfärdig hon börjar bli! Tredje plats och 98 poäng.. Tss...


En lite ödmjukare pose...


Trött pinne redo att åka hem.


En himla kul dag idag. Det är så härligt när Milly emellanåt visar hur duktig hon kan vara!

Kommentarer
Postat av: Pernilla

STORT grattis till er!! :)

2011-10-02 @ 19:09:55
URL: http://franforstastund.blogg.se/
Postat av: Lisa

Ser hur proffsigt ut som helst! Själv förstår jag inte momenten, en helt ny värld.



Grattis! Kul att hitta nya hundträningsformer!

2011-10-02 @ 21:03:38
URL: http://herrera.blogg.se/
Postat av: Gerd Marit

Å så fantastisk at det gikk såååååå godt i dag! Synes dere var superflinke - og ser jo at fokus av og til er litt på sidelinjen, men når hun er der er hun der VIRKELIG! Herlig. Ser og at dere har 1,2,3 baklengs i klasse 1 - den ser ikke vi før i klasse 2 her - og da i kombinasjon med andre skilt... er ikke det litt rart? Trodde reglene var internasjonale, jeg. Ja ja - uansett var dere flinke - virkelig til inspirasjon for andre med pinner med ekstra nysgjerrighet (nyfinkenhet) og "lopper i blodet" :)

2011-10-02 @ 21:08:14
URL: http://www.corasblogg.blogspot.com
Postat av: Suvi

Härligt, säger jag bara! :)

2011-10-02 @ 21:39:32
URL: http://suvi.se
Postat av: Lojs

Grattis, jättebra jobbat! Den andra bruna sprang 4 diskade lopp idag, men vad gör det säger hon, huvudsaken måste väl vara att man springer sitt fortaste? ;)

2011-10-02 @ 21:48:24
Postat av: Nina

Grattis än en gång! Så jäääävla bra!!! Duktiga Milly <3 och du med ;)

2011-10-03 @ 04:03:39
URL: http://ninasbilderblogg.wordpress.com
Postat av: Karin, Nanny & Ruh

Grattis! Rally är verkligen en lättsam sport! Kul att ni har en härlig känsla på plan!

2011-10-03 @ 10:20:41
URL: http://ruhbjornen.wordpress.com
Postat av: Mirre o Affe

Ser ju jättebra ut, grattis.

2011-10-07 @ 10:10:51
URL: http://pinnenaffe.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0