Tomt i kalendern

Det är lite småtråkigt när hundaktivitetskalendern är helt tom! Nästa rallytävling är inte förrän 3 dec. Då blir det fortsättningsklass för oss. Vi har ju tävlat i denna klass två gånger innan sporten blev officiell har jag för mig. Ska bli roligt med mer utmaning i form av okopplad hund och lite nya skyltar.

Förresten har jag precis anmält oss till två dagars rallytävling på My Dog i januari också! Det blir en utmaning! Lös knasMilly inne bland asmycket folk och hundar... Hmm. Hoppas att hon sköter sig och inte smiter iväg. Man kanske borde ha utplacerade "uppfångare" runt banan, i form av familjemedlemmar med korv i fickorna. Det vore inte en hit att ha henne kutande omkring lös bland en massa folk som kanske försöker "hjälpa till" att fånga in.. Hon får väl helt enkelt lära sig att hålla sig till mig ;)

Just det där med att hålla sig till mig i olika situationer har jag funderat på. Milly kan oftast inte gå lös. Hon smiter så fort hon får chansen, och har hon väl fått hare i näsan så går det inte på något sätt att kalla in henne.
När Milly var yngre, så var det fullt ös medvetslös på alla promenader. Vi hade henne i långlina och ibland lyckades vi med hjälp av den hindra henne från att rymma. På våren och sommaren är hon som galnast. Men på vintern lugnar hon ner sig, och brukar kunna gå lös lite mer, utan att dra. Det är som att hon varje vinter hamnar i standby-läge. När hon sedan kommer ur det, till våren, så är hon lite lugnare för varje vinter som gått. Hon lugnar ju alltså ner sig med åldern.

Det intressanta är vintrarna. Antagligen hänger det ihop med att vintern suger när man är släthårig, livet känns helt enkelt inte lika lattjo då.  Kan hon gå på en skottad väg gör hon helst det, hoppar inte gärna ner i diket och kyler magen. Detta gör att en vanlig grusväg blir liksom inramad, av snökanterna. Hon har alltså kunnat gå lös en hel del pga av det är äckligt med slask och kyla. Inget är lika roligt på vintern enligt Milly, och då minskar risken för rymningar.

Milly är lös på promenad i utkanten av stan.

 

Lös och lydig på en väldigt populär havsrunda, många mötande människor och hundar.

 

När jag tänker efter så kunde Milly gå lös även vid hundmöten i vintras. Hon var skitduktig på att skvallra och höll sig där hon skulle varenda gång. Det är inte bara nackdelar med den kalla och mörka årstiden. Förutom att det är underbart vackert med snölandskap, så får vi dessutom en lydigare hund! :)




Kommentarer
Postat av: Karin, Nanny & Ruh

Haha Ruh är viltsäker på vintern han med!

2011-10-31 @ 19:07:08
URL: http://ruhbjornen.wordpress.com/
Postat av: Patrik

Du ser, flytta upp hit, här är vintern lite lite längre...

2011-11-01 @ 22:46:49
URL: http://Pinscherndixie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0