Kelpieeffekten

Tack för alla grattisar och goa kommentarer till tävlingen! :)


Idag regnar det och nästan stormar ute. Man måste ju ändå gå ut när man har hund...

Nemi är här igen, och det blev dags för promenad. Vi tog bilen till en promenadslinga för att slippa det värsta regnet.. När jag skulle ta ut hundarna så tvekade Nemi först att hoppa ut, men det krävdes inte mycket övertalning för att hon ändå skulle skutta ut i regnet. Milly däremot var det värre med. Hon spjärnade emot allt vad hon orkade i sin bur, när jag drog i henne. Det bästa är ju att inte fysiskt tvinga en pinscher till något, men hon skulle aldrig kommit fram med bara lockningar den här gången. Och hallå, vi måste ju gå ut och kissa! Hon hann ta till både morrningar och tandvisning innan jag till slut fick ut henne. (Detta var inget som förvånade mig.. ;) )

Ja, första minuterna på promenaden tog nästan kål på Milly. Hon hukade sig, drog in rumpa, svans och huvud så mycket hon kunde, kisade med ögonen, samt försökte söka skydd under buskar. Det syntes tydligt att hon var hemskt plågad och led nåt fruktansvärt.... Nemi verkade oberörd.

Men vilken tur att Milly har en sån påhittig matte som kan förvandla en helvetespromenad till något roligt! :) Vi började med några godisträd, vilket fick båda damerna att glömma väder och vind för en stund. "Bäst att skynda sig att hitta godisarna innan den andra j*veln tar dem", tänkte de nog.

Det slutade med att jag körde både fjärr och platsliggning med båda hundarna samtidigt. PLATSLIGGNING!!! I blött gräs, regn och blåst!!! Med MILLY!!! Haha tydligen kan hon stå ut med både det ena och det andra när hon riskerar att bli av med sitt godis till en nedrig kelpie...

Länge leve missunnsamheten!

Kommentarer
Postat av: Karin, Nanny & Ruh

Konkurrens är det bästa! :D

2011-09-07 @ 10:23:33
URL: http://ruhbjornen.wordpress.com
Postat av: Gerd Marit

he-he. Pinschere kan ikke tvinges nei, og de synes ofte veldg synd på seg selv :) Vi slet lenge med Cora, men nå er det greit å gå tur i all slags vær - for det er en treningssak, og klart det er ikke alltid like morsomt/roligt å gå tur for oss heller, men så lenge vi vet de ikke kan ta skade av det, må man bare. Det å gå langs en vei på tur i regn og blåst er ikke spesielt spennende, og kan gjerne finne på å gjemme seg i busker, men så snart det er sjanse for annen aktivitet er hun med. Ligg og sitt på allslags underlaghar vi trent oss gjennom høst og vinter og nå går det greit. Litt treg i ligg på våt asfalt - ellers OK. De overrasker stadig og da er alt bare gøy, og pytt på om de sier fra at de er uenige - vi er vel ikke alltid enige med de heller ;)

2011-09-08 @ 10:36:08
URL: http://www.corasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0